כבד אווז על קדאיף עם חלבה וסילאן
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
200 גר' שערות קדאיף
50 גר' אבקת סוכר
2 כפות אגוזי לוז קצוצים
50 גר' חמאה
כף של שערות חלבה
קורט מלח ופלפל

לרוטב:
3 כפות סילאן
2 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד אבקת סוכר, אגוזי לוז קצוצים, 50 גר' חמאה מומסת וקדאיף.
  2. לוקחים תבנית של סיליקון קטנה עם שקעים, מרופדת עם נייר אפייה.
  3. מחלקים את הקדאיף ל-4 מנות ומסדרים במעגל בצורת דיסקיות.
  4. מכניסים את התבנית לתנור למשך כ- 15 דק' בטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. לוקחים הכבד אווז, מחלקים אותו לפרוסות של 80 גר' כל פרוסה, צולים במחבט טפלון ללא שמן, מוסיפים מלח ופלפל במשך כדקה על כל צד.
  6. מניחים את הכבד אווז על הקדאיף, מעל מפזרים טיפה שערות חלבה ומוזגים טיפה רוטב.
שלח לחבר הדפס מתכון