עוגיות חמאה מלבבות
סוג המתכון:
מאפים, קינוחים
בעל המתכון:
השף מיקי שמו
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
75 גרם סוכר
2 ביצים
קורט מלח
1/2 שקית אבקת אפייה
250 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד הומוגניות, במהירות איטית.
  2. מוסיפים את הביצים והמלח ומיד לאחר מכן את כל החומרים היבשים: קמח, א. אפייה, קורנפלור, א. שקדים, אגוזי לוז והווניל.
  3. להשאיר את הבצק למנוחה למשך כ-1/2 שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים בעזרת מיקדים תצורות לב. מניחים בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה
  5. ניתן להבריש קלות בחלבון ומיד לאחר מכן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים, שקדים גרוסים, אגוזי פקאן קצוצים, סוכר וקינמון, סוכר חום וכו', לפי בחירה ומסדרים במגש אפייה.
  6. אופים ב-170 מעלות למשך כ-12 דקות.
  7. לאחר צינון העוגיות בוזקים אבקת סוכר מעל העוגיות.
שלח לחבר הדפס מתכון