בראוניס
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת ענבל אלעד
כשר:
כן
זמן הכנה:
20 דק'
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
30 ואפשר לפרוס ליותר ריבועים
מרכיבים:
6 ביצים בטמפ' החדר
2 כוסות סוכר
250גר' שוקולד מריר(מעל 40%)
200 גר' חמאה/מרגרינה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ויסקי/ברנדי
3/4 כוס קמח
3/4 כוס קקאו
כוס אגוזי לוז/מלך/פקאן שלמים
אופן ההכנה:
  1. מחחמים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 10 דק'.
  3. בינתיים ממיסים את החמאה והשוקולד המריר יחד.
  4. לאחר שמסיימים להקציף מוזגים את תמיסת השוקולד לקצף ומערבבים דקה.לאחר מכן מוסיפים ת הוניל,הויסקי,הקמח והקקאו.
  5. על תבנית בגודל התנור משמנים ומפזרים מעט קקאו עם סוכר.
  6. מוזגים את התערובת ולאחר מכן את האזוגים השלמים.
  7. מכניסים לאפיה של 25/35 דק'-אם אופים זמן קצר הם נשארים יותר רכים בפנים-במקרה זה יש להקפיאם ולהפשיר לפני שמגישים.
  8. באפיה הארוכה אין צורך לאפסן במקפיא,אך הם נשמרים יותר טוב במקרר.
הערות והמלצות:
הכי טעים עם אגוזי פקאן!
ואם לא דיי בשוקולד-אפשר גם לפזר חתיכות שוקולד ציפס' או סתם לגרר חתיכות.
שלח לחבר הדפס מתכון