ברוסט
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
השף דרי בן נבת
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים וחצי (כולל תהליך בישול הבשר)
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6-8 מנות
מרכיבים:
1 ק"ג ברוסט (חזה עגל) חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
3 כפות שמן זית
1 בקבוק יין אדום (קברנה מומלץ)
3 עלי דפנה
2 גבעולי רוזמרין
2 גבעולי טימין
10 בצלי שאלוט שלמים קלופים
1 כוס ציר בקר / עגל (אבקת מרק בשר)
1 כף זרעי כוסברה
1/2 כף זרעי חרדל
1/2 כף פלפל אנגלי שלום
1/2 כף פלפל שחור גרוס
כף מלח
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את קוביות הברוסט בשמן הזית בטמפרטורה גבוהה עד שהבשר מטוגן וסגור מכל הכיוונים.
  2. בסיר עם תחתית עבה קולים את זרעי הכוסברה וזרעי החרדל ומוסיפים את בצלי השאלוט.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, היין וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את עלי הדפנה, הרוזמרין, הטימין והפלפל האנגלי ומנמיכים את הלהבה ומכסים למשך שעתיים.
  5. מוסיפים את הפלפל הגרוס והמלח ומבשלים כ 30 דקות נוספות.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש עם אורז לבן/ אורז מלא/ פירה.
שלח לחבר הדפס מתכון