סופגניות ברוהאוס
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
מסעדת תל אביב ברוהאוס | בשיפוצים | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
40-50 יחידות
מרכיבים:
6 כוסות קמח מנופה
50 גרם שמרים ("שמרית")
6 כפות סוכר
1 כף מלח
3 ביצים
6 כפות שמן
קליפה מגוררת מ-1 לימון
/2 כוס בירה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. 1. שמים במערבל מזון את הקמח, שמרים, סוכר, מלח ומערבבים.
  2. 2. מוסיפים את הביצים, השמן, גרידת הלימון והבירה.
  3. 3. מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה את המים, לשים לבצק אחיד, מכסים ומתפיחים כשעה.
  4. 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים קטנים, מתפיחים במקום חמים עד אשר יכפילו את נפחם.
  5. 5. מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש כדקה בכל צד.
  6. 6. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  7. לקונפיטורה:
  8. 1. לבשל כ-15 דקות על אש בינונית את החומרים הבאים - 10 דבלים חצויות, 1/2 כוס סוכר, 3/4 כוס יין אדום, 1/2 לימון, מעט בל וקינמון.
הערות והמלצות:
בברוהאוס מגישים בחנוכה את הסופגניות עם אבקת סוכר, קונפיטורה של דבלים ויין אדום וגלידת וניל
שלח לחבר הדפס מתכון