חזה עוף ברוטב תפוחים וסיידר
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת מירב, למסעדת צ'וצ'ורי לשעבר
כשר:
כן
זמן הכנה:
עד 30 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4 מנות
מרכיבים:
600 גרם חזה עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
4 כפות סוכר חום
3 תפוחים, קלופים וחתוכים לשמיניות
1/4 כוס תרכיז תפוחים (סיידר)
אופן ההכנה:
  1. מנקים את החזה מעודפי שומן, חותכים ל 8 רצועות בגודל בינוני, מתבלים במלח ובפלפל
  2. מחממים 2 כפות משן הזית במחבת גדולה וצולים את רצועות העוף כ 3 דקות מכל צד, על להבה בינונית, עד הזהבה. מוציאים את העוף ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את השמן שנותר למחבת ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ 2 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן, עד שהסוכר מתחיל להזהיב בצדדים. מוסיפים את התפוחים והסיידר ומבשלים כ 4 דקות, על להבה נמוכה, מחזירים את העוף למחבת וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות על להבה נמוכה. מתבלים במלח ובפלפל, ממולץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה.
שלח לחבר הדפס מתכון