מרק בויבז דגים
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת מוזה | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 קילו אידרות דגים עם הראש (לוקוס, מוסר, דניס אפשר תערובת)
ירקות קצוצים: 2 גזרים, 4 גבעולי סלרי אמריקאי, 2 יחידות בצל אדום, 2 יחידות כרישה, 2 יחידות פלפלים אדומים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קופסא אחת של עגבניות שלמות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
5 שיני שום
גרידת תפוז מתפוז אחד
מלח
פלפל
חוטי זעפרן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
2 ליטר ציר ירקות / ציר דגים
6 כפות שמן זית
1 יחידה שומר קצוץ
חצי כוס פסטיס או ערק
אופן ההכנה:
  1. מאדים בסיר גדול את הירקות עם שמן הזית (גזר, סלרי, בצל אדום, כרישה ופלפלים).
  2. מוסיפים את אדרות הדגים, מאדים ל- 5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הקצוצות.
  3. מתבלים במלח, פלפל, זעפרן, כורכום, פפריקה ושום קצוץ.
  4. מוסיפים את נוזל הירקות או הדגים, מבשלים למשך כ 30-40 דקות על אש בינונית.
  5. מסננים ומחזירים לסיר את הנוזל בלבד ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה (יש אפשרות להוסיף קוביות פילה דג ללא העור חתוך לקוביות - דניס יכול להתאים).
  6. מוסיפים את הפסטיס או הערק, ומבשלים ביחד עם הדגים למשך 20 דקות, טועמים ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון