ביף סטרוגונוף על ב סיס חלב סויה אלפרו
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת אלפרו סויה
כשר:
לא
זמן הכנה:
3 שעות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
5 שמן צמחי (קנולה)
1 בצל לבן קלוף וקצוץ דק
1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ
1/4 כוס קמח
1 סלסלה פטריות שמפניון
12 בצלי שאלוט קלופים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים
1 עלה דפנה
2 קוביות תיבולית ציר בקר
1 כף חרדל דיז'ון
1/4 כוס מים חמים
1 כוס חלב סויה מועשר בסידר "אלפרו"
1 כפית קורנפלור
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:
  1. 1. מחממים את השמן בסיר כבד בעל תחתית עבה. מאדים את הבצל בשמן עד שהופך לשקוף.
  2. 2. מקמחים היטב את חתיכות הבשר בקמח (אפשר להכניס את הקמח והבשר לתוך שקית ניילון אטומה, לקשור את הקצה ולנער היטב את השקית).
  3. 3. מטגנים מכל הצדדים את חתיכות הבשר בתוך הסיר עד יזהיבו מכל צד.
  4. 4. מוסיפים לסיר את הפטריות, בצלי השלוט, גזרים ועלה הדפנה.
  5. 5. ממיסים את תבולית ציר הבקר בתוך מים חמים, מוסיפים את החרדל, מוסיפים את התערובת לסיר.
  6. 6. מוסיפים לסיר מים קרים עד לגובה התבשיל. מפלפלים בפלפל שחור גרוס. (בגלל המליחות של הציר והחרדל מומלץ להוסיף את המלח ולתקן טעמים בסוף הבישול). מכסים במכסה אטום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה.
  7. 7. ממיסים כפית קורנפלור בחלב סויה אלפרו. מוסיפים את החלב סויה אלפרו לתבשיל, מתקנים טעמים ומוסיפים מלח ופלפל ש חור גרוס לפי הטעים, מבשלים עוד כ - 5 דקות עד לקבלת רוטב קרמי. מפזרים מעל שמיר קצוץ. מגישים מעל אטריות ביצים רחבות או תפוחי אדמה מאודים.
שלח לחבר הדפס מתכון