פילה סלמון בגריל על תבשיל עדשים שחורות בטרטופו
סוג המתכון:
מאכלי ים, תבשילים, שונות
בעל המתכון:
השף ג'וני חירו היל
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
חומרים:
4 פילטים סלמון טרי במשקל 230 גר' האחד
1/3 כוס יין לבן יבש
1 כף חמאה
½ כוס ציר דגים
1 שן שום קצוצה
3 כפות מחית טרטופו (ניתן להשיג שימורי טרטופו במעדניות או לחילופין להשתמש בפורטבלו קלוי בתנור וטחון למחית)

לתוספת העדשים:
3 כוסות עדשים שחורות אורגניות (להשיג בחנויות טבע)
1 ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי אמריקאי
2 שאלוט קלוף
2 שיני שום קצוץ
1 כוס בייבי תרד או באק צ'וי שטוף
שמן זית
אופן ההכנה:
  1. להכנת העדשים: מבשלים עדשים במים עד לריכוך (כ-8 דקות מרתיחת המים עם העדשים)
  2. חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות. מקפיצים את השום והשאלוט במחבת עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שאר ירקות השורש ומקפיצים עד לדרגת אל-דנטה, מוסיפים מלח ופלפל ומעט שמן זית
  4. מוסיפים את העדשים
  5. לפני ההגשה מוסיפים את התרד או הבאק צ'וי
  6. הכנת הסלמון>/b>:מחממים תנור ל-220 מעלות וסוגרים את הפילטים (כ-8 דקות)
  7. הכנת רוטב הטרטופו: מטגנים שום בחמאה במחבת
  8. מוסיפים ציר דגים והיין ומבשלים על אש קטנה 4 דקות
  9. מוסיפים מחית טרטופו ומחממים
  10. בניית המנה: מניחים במרכז הצלחת ערימה של עדשים שחורות ומניחים מעל פילה סלמון
  11. יוצקים בעדינות רוטב מסביב לעדשים
הערות והמלצות:
ניתן לקשט מלמעלה בצ'יפס בטטה העשוי משבבים שחותכים מבטטה בעזרת קולפן ירקות ומטגנים בשמן עמוק
שלח לחבר הדפס מתכון