מרק שעועית טורקי
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
הגולש/ת אלי גרשון
כשר:
כן
זמן הכנה:
עד שהשעועית רכה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
כוס שעועית
גזר אחד
תפוח אדמה אחד
קישוא אחד
בצל אחד בינוני
3 עגבניות
3 שיני שום
2 גמבות אדומות
פלפל אחד חריף
3 עלי דפנה
3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
7 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק בצל
אופן ההכנה:
  1. להשרות את השעועית ללילה.
  2. בבלנדר להכניס את כל הירקות ולרסק (ללא עלי הדפנה).
  3. לחמם את השמן ולהוסיף את הירקות המרוסקים.
  4. להביא לרתיחה ולהוסיף את השעועית ואת עלי הדפנה.
  5. להוסיף את המים.
  6. לבשל בלהבה קטנה עד קבלת שעועית רכה.
  7. להוסיף את אבקת המרק מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  8. לבשל עוד כ 15 דקות.
  9. בתאבון.....
  10. אלי גרשון
הערות והמלצות:
להגיש חם
מיוחד לילדים שלא אוכלים ירקות
שלח לחבר הדפס מתכון