באווריה מתובלת על מצע קדאיף וריבת עגבניות שרי
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף דקל אשכנזי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
15-20 גביעים
מרכיבים:
חומרים לבסיס:
שערות קדאיף
50 ג' חמאה

חומרים לקרם באווריה:
1/2 ליטר חלב או תחליף חלב .
100 ג' סוכר.
14 ג' ג'לטין מומס ב – 60 ג' מים קרים.
3 חלמונים.
125 ג' שמנת מתוקה.
קורט מלח.
1 כוכב אניס, קמצוץ ציפורן טחון, 1 מקל קינמון.
2 גרעיני הל.

חומרים לריבה:
1/2 סלסלת עגבניות שרי שטופות שלמות
250 ג' סוכר
כוכב אניס
מקל קינמון
1/2 לימון טרי
1/4 חבילת נענע טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
  1. הבסיס: יש להמיס כ- 50 ג' חמאה וללטף את שערות הקדאיף בעדינות.
  2. יש ליצור תחתיות ספיראלה ולהניח על מגש מרופד בנייר פרגמנט.
  3. לאפות בחום של 160 מעלות עד להזהבה וייבוש השערות למגע קריספי.
  4. להניח בצד לקירור.
  5. קרם בוואריה: מקציפים חלמונים עם סוכר ומלח לקציפה אוורירית.
  6. מקציפים שמנת למרקם יוגורט 80%.
  7. מרתיחים חלב ותבלינים.
  8. ממיסים ג'לטין עד לקבלת נוזל חלק וחמים.
  9. מאחדים חלב רתוח עם קציפת החלמונים בזהירות תוך כדי ערבוב תמידי
  10. ומחזירים לאש גלויה עד להסמכה.
  11. מצננים ומוסיפים ג'לטין. מצננים היטב.
  12. מאחדים יחד עם השמנת המוקצפת בעדינות למסה חלקה.
  13. יוצקים לכלים ומקפיאים.
  14. הריבה: מכניסים לסיר בישול בעל תחתית עבה 1/2 סלסלת עגבניות שרי שטופות שלמות, 250 ג' סוכר, כוכב אניס, 1 מקל קינמון, 1/2 לימון טרי, ו-1/4 חבילה נענע טרייה קצוצה.
  15. מבשלים על להבה בינונית עד להתאדות כל הנוזלים.
  16. הריבה צריכה להיות מרוכזת וסמיכה.
  17. מניחים תחתית קדאיף בצלחת הגשה ועלייה יוצקים מעט ריבה חמה.
  18. מניחים את הבאווריה ויוצקים שוב מהריבה. מעטרים בעלה נענע ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון