קרם בוואריה
סוג המתכון:
תוספות, שונות
בעל המתכון:
מסעדת ברושט | נסגר | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
5 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות גדושות קמח תפו"א
1 כף גדושה קמח רגיל
1 כוסות סוכר
4 עלי ג'לטין או 10 גר' אבקת ג'לטין
1 מקל וניל
ליטר חלב חם
אופן ההכנה:
  1. מקפיצים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים לקצף את הקמחים והחלב החם ומערבבים היטב.
  2. מעבירים לסיר ומוסיפים את מקל הוניל. מבשלים על אש קטנה עד לנקודת הרתיחה (להסיר מן האש לפני הרתיחה).
  3. מוציאים את מקל הוניל, חוצים אותו ומוציאים את הגרעינים. משאירים את הגרעינים בעיסה (זורקים את המקל).
  4. מוסיפים לעיסה את עלי הג'לטין (ממיסים אותם במים קודם לכן). אם משתמשים באבקת ג'לטין יש להמיסה ב- 3 כפות מים פושרים. מקררים את העיסה.
  5. בנתיים, מקציפים את השמנת ובנפרד מקציפים את החלבונים. מערבבים את השמנת המוקצפת, קצף החלבונים והעיסה שהתקררה יחד.
  6. מעבירים לקירור בתבנית פיירקס מלבנית או לכלים אישיים. בעת ההגשה ניתן להוסיף סירופ שוקולד ואגוזים קצוצים
שלח לחבר הדפס מתכון