פסטה עם בטטה ותרד
סוג המתכון:
פסטות, תוספות
בעל המתכון:
הגולש/ת מיקי בן עמי
כשר:
כן
זמן הכנה:
20 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
חבילת פסטה (ספגטי ארוך)
1 בטטה בינונית
חצי חבילה גבינת פטה כבשים
חופן עלי תרד
בצל בינוני חתוך
שן שום
תימין
מלח פלפל
אופן ההכנה:
  1. מתחילים בבטטה והתרד כי תמיד הרוטב מחכה לפסטה ולא הפוף
  2. חותחים את הבצל ומאדים קלות בשמן זית
  3. חותחים את הבטטה לקוביות של סנטימטר ומוסיפים לאידוי
  4. מנמיכים את האש לבינונית נמוכה כדי לא לשרוף את הבצל והבטטה ובנוסף כדי שהבטטה תתרכך
  5. מוסיפים את התימין התרד והשום הקצוץ וממשיכים לאדות
  6. אם ניראה כי חסר נוזים ניתן להוסיף מעט יין לבן (או מים ממי הבישול של הפסטה )
  7. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן מסננים ומוסיפים למחבת עם הבטטה מקפיצים מעט מוסיפים מלח ופלפל ומגישים
  8. מעל מפוררים ביד את הפטה כבשים
שלח לחבר הדפס מתכון