בלוטין פילה בס ממולא בפטריות בצל וצנובר
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת 206 דגים
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
4 דגי בס הסלע מפולטים
ללא עור
סלסלת פטריות שמפניון קצוצים דק
200 גרם צנוברים קלויים
1 כף עירית קצוצה
מלח פלפל
4 ענפי טרגון

4 מרובעים 20*20 של נייר כסף

לרוטב חמאה אדומה:
1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס בצל אדום קצוץ דק
1/2 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם חמאה רכב חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. מילוי:
    - על מחבת עם מעט חמאה מאדים את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ- 5 דקות עד שאין נוזלים.
    - מוסיפים את הצנוברים והעירית מתבלים ומצננים בצד
  2. הדגים:
    - ממליחים ומפלפלים את כל הפילטים.
    - על כל ריבוע מניחים פילה אחד עליו מניחים. עליו מנילים ענף טרגון ורבע מהמלית, מכסים בפילה השני וסוגרים עם נייר כסף בצורת מעטפה.
    בתנור שחומם ל- 180 מעלות אופים על הרשת של התנור בין 10-15 דקות לפי התנור.
    - להגשה פותחים את נייר הכסף ומעבירים לצלחת ומגישים עם רוטב חמאה.

    אופן הכנת הרוטב:
    - מרתיחים את היין האדום עם הבצל עד שהנוזל מצטמצם לכ- 2 כפות יין. מוסיפים את השמנת ומביאים עד כמעט לרתיחה, ומורידים מהאש.
    - ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב שנבלעת כולה ברוטב. לשמור חם אבל לא להביא לרתיחה בשנית.
שלח לחבר הדפס מתכון