עוומה
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף טארק שהואן
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה מבושלים ומסוננים היטב מהמים, טחונים למחית
50 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר חום
4 כוסות קמח לבן מנופה
2 וחצי כוסות מים פושרים (חשוב!)
1 שקית אבקת אפיה
שמן לטיגון עמוק

חומרים לסירופ:
5 כוסות סוכר לבן
2 כוסות מים
1 כף מי זהר
חצי מקל וניל
קליפות של חצי לימון
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הסירופ כשעה עד שהוא מסמיך והופך דביק.
  2. מערבבים את היבשים לחוד ואת הנוזליים לחוד ולאחר מכן מאחדים את התערובות עד לקבל בצק דביק.
  3. מניחים שעה למנוחה.
  4. יוצרים כדורים בעזרת שתי כפות או עם ידיים רטובות ומטגנים בשמן חם עד קבלת צבע חום.
  5. מעבירים ישירות לסירופ הקר.
שלח לחבר הדפס מתכון