מוס אבוקדו בליווי קולי פלפלים
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
השף שבי בכר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
½ ק"ג אבוקדו קלוף (ניתן לשמור במי לימון למניעת השחרה)
100 גרם מיונז
100 סמ"ק שמנת מתוקה חלבית / פרווה
20 גרם ג'לטין
2 לימונים סחוטים (1 לשימור האבוקדו ו- 1 לתיבול)
מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם
חופן עירית קצוצה

קולי פלפלים:
2 יח' פלפל צהוב
2 יח' פלפל ירוק
2 כפוץ רסק עגבניות
חומץ בלסמי – לפי הטעם
1 לימון סחוט
5 שיני שום קצוצים
חופן כוסברה
מלח, טבסקו, סוכר – לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. המוס: טוחנים במעבד מזון אבוקדו ומיונז למחית חלקה.
  2. מוסיפים שמנת בזילוף איטי.
  3. ממיסים ג'לטין במעט מים בבן מרי לנוזל חלק.
  4. מתבלים במלח, פלפל ולימון.
  5. מוסיפים את הג'לטין ומעבדים היטב.
  6. מעבירים לקערות הגשה ומכסים עם ניילון נצמד.
  7. מעבירים למקרר למספר שעות.
  8. קולי הפלפלים: צולים את הפלפלים בתנור עד רכות מלאה וצבע שחום זהוב.
  9. קולפים את הפלפלים וקוצצים.
  10. מערבבים רסק עגבניות ותבלינים.
  11. הצעת הגשה: מפזרים עירית קצוצה על המוס בקערת ההגשה ומניחים על צלחת גדולה ובה קולי פלפלים בתוספת טוסטים קטנים.
שלח לחבר הדפס מתכון