סלט אספרגוס עם ויניגרט תפוז וריחן
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
מסעדת תל אביב ברוהאוס | בשיפוצים | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
10
מרכיבים:
600 מל' מיץ תפוזים סחוט טרי
40 יחידות אספרגוס קלוף וחלוט (לאחר בישול קצר במים רותחים וצינון)
30 גרם עולש (אנדיב) חתוך לרצועות דקות
300 גרם פילטים של תפוז (פלחי תפוזים קלופים)
50 מל' שמן ריחן
10 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
  1. 1. שמים את מיץ התפוזים בסיר על אש נמוכה ומבשלים עד שיתרכז לחצי כמות. מצננים היטב.
  2. לעשיית הויניגרט
  3. 2. מערבבים את שמן הריחן עם תרכיז מיץ התפוזים.
  4. 3. מסדרים 4 אספרגוס על כל צלחת ומברישים מעליהם את הויניגרט.
  5. 4. מקשטים עם העולש, פלחי התפוזים והצנוברים.
  6. * שמן ריחן מכינים על ידי טחינת ריחן קצוץ במעבד מזון עם שמן זית במשך מספר דקות. ניתן לסנן אותו לאחר מכן לקבלת מרקם עדין.
הערות והמלצות:
ערך תזונתי למנה אחת: 110 קלוריות, 6 גרם שומן, סודיום 5 גרם
שלח לחבר הדפס מתכון