סלט כרוב אסייאתי
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
הגולש/ת יקי קופ
כשר:
כן
זמן הכנה:
כ-10 דק'
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5-6
מרכיבים:
כרוב בינוני קצוץ\פרוס דק
גרעיני שומשום לבן ושחור קלויים קלות
לרוטב:
מעט שמן רגיל (לא זית)
רוטב סויה טוב
סוכר חום
חומץ(אפשר חומץ אורז)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומניחים בקערה.
  2. בסיר קטן מחממים 3 כפות חומץ,3 כפות סוכר חום ו-2 כפות סויה.
  3. מחממים עד שהסוכר נמס.
  4. קולים על מחבת יבש שחומם תחילה את השומשום.
  5. מוסיפים לכרוב את השמן (3 כפות)את הרוטב החם ואת השומשום ומערבבים היטב.
  6. נותנים לנוח כחצי שעה מערבבים שנית ומגישים.
הערות והמלצות:
ניתן להוסיף מעט אבקת ג'ינג'ר לסיר הקטן שמתחמם,או ישר לכרוב.
ניתן להוסיף מעט תערובת "5 התבלינים"הסינית.
ניתן להוסיף לסיר המתחמם כף סילאן תמרים.
ניתן לקשט ברצועוצ בצל ירוק.
ניתן להוסיף כפית שמן שומשום-בזהירות הוא דומיננטי...
שלח לחבר הדפס מתכון