ארטישוק ממולא בעוף וירקות בתיבול קארי
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5-6 מנות
מרכיבים:
15 ארטישוקים טריים או תחתיות ארטישוק קפואות
2 חזות עוף טריים
1 בצל גדול
2 גזרים
1 סלרי עלים בינוני
1 קישוא
1 בטטה
שמן זית
רבע כף קארי
7 עלי בזיליקום קצוצים
רבע כוס יין לבן
חצי כוס שמנת מתוקה 30%
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הארטישוקים, מנקים ויוצרים קערית.
  2. מבשלים במים עם לימון כ-20 דקות.
  3. אם משתמשים בתחתיות קפואות יש להפשיר את הארטישוקים, להניח בתבנית, לשמן אותן קלות ולאפות בתנור כ-8 דקות בחום של 230 מעלות.
  4. קוצצים את חזה העוף לרצועות דקות.
  5. מקלפים וקוצצים דק כל ירק בנפרד.
  6. מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף דקה וחצי.
  7. מוסיפים למחבת בצל ומטגנים דקה תוך ערבוב.
  8. מוסיפים גזר ומטגנים דקה תוך ערבוב.
  9. מוסיפים סלרי עלים ומטגנים דקה תוך ערבוב.
  10. מוסיפים קישוא ומטגנים דקה תוך ערבוב.
  11. מוסיפים בטטה ומטגנים דקה תוך ערבוב.
  12. מתבלים עם קארי ובזיליקום קצוץ ומוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה.
  13. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והעוף רך.
  14. טועמים ומשפרים טעם. מקררים את התערובת כחצי שעה.
  15. ממלאים את התחתיות במילוי, מפזרים פרמזן מלמעלה. מניחים בתבנית.
  16. מחממים תנור לחום גבוה ואופים כ-6 דקות.
  17. מגישים מיד.
שלח לחבר הדפס מתכון