מרק ארטישוק ירושלמי
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת בנחלה
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 קג' ארטישוק ירושלמי
1 עוף שלם
1/2 בצל חתוך לקוביות
8 שיני שום
4 גבעולי סלרי
6 כפות שמן
2 1/2 מים
מלח פלפל פי הטעם
אופן ההכנה:
  1. יוצקים את השמן ומחממים.
  2. מוסיפים את כל הירקות ומביאים להזהבה.
  3. מוסיפים את המים ולאחר מכן את העוף.
  4. מביאים את התערובת לרתיחה עד ריכוך מלא של העוף.
  5. מוציאים את העוף, מפרקים אותו מעצמות וטוחנים במעבד מזון.
  6. מסננים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
  7. לקישוט ניתן להוסיף צנוברים פסטוקוס ברה בעת ההגשה.
שלח לחבר הדפס מתכון