סופגניה בתפוח עץ
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת דינה מרקוביץ מבית אילדן
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10 - תלוי בגודל
מרכיבים:
2 ביצים
1 גביע לבן
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
2 תפוחי עץ חמצמצים
יין אדום מתוק
1 כפית רום
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את הביצים, הלבן,הסוכר והקמח עד ליצירת הבצק.
  2. במקביל, קולפים 2 תפוחי עץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים בגודל של כ- 1/2 ס"מ.
  3. טובלים את כל פלחי התפוח ביין עם כפית תמצית רום ומשהים למשך כ- 5 דקות.
  4. לאחר מכן, מחדירים את הפלחים לבצק ומטגנים את הסופגניות בשמן.ניתן לפזר על הסופגניות אבקת סוכר או שוקולד מומס.
הערות והמלצות:
מתכון לחנוכה: סופגניות "הפתעה"

מתכוני סופגניות לא שגרתיים מהסבתות הבשלניות של רשת "בית בלב" – עם פחות קלוריות אבל עם הרבה אהבה

"אין כמו האוכל של סבתא" הוא משפט שגור בפי כל, לרוב בסיומה של סעודת חג. רשת הדיור המוגן "בית בלב" מקבוצת מכבי שירותי בריאות, איגדה את המתכונים "מבית סבתא" של דיירות הרשת, ומציגה גרסאות לסופגניות קצת שונות לחנוכה:
שלח לחבר הדפס מתכון