עוגת תפוחים של אמא
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת חן שקד
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
לבצק:

200 ג' חמאה.
1 כוס סוכר.
1 ביצה.
כפית תמצית וניל.
2.5 כוסות קמח.

למילוי:

10 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות.
3 כפות סוכר.
1 כפית קינמון.
חופן אגוזים קצוצים.
חופן צימוקים (לא חובה).
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה או במיקרוגל.
  2. שמים בקערה את כוס הסכר מוסיפים אליה את החמאה, תמצית הוניל ,הביצה והקמח ומערבבים (ידני) עד שכל החומרים מתאחדים. מכסים ושומרים במקרר.
  3. שמים את קוביות התפוחים בסיר ואליו מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הקינמון האגוזים והצימוקים.
  4. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ. ומסדרים 3/4 מכמות הבצק בתחתית ובשולי התבנית.
  5. שופכים את תערובת התפוחים שהתקררה על הבצק ועם הבצק שנשאר ניתן לעשות שתי וערב או כל צורה שמתחשק.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני ל 40 דקות או עד שרצועות הבצק מקבלות צבע חום.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש חם עם כדור גלידה וניל.

בתאבון!!!
שלח לחבר הדפס מתכון