נתחי אנטריקוט צלויים על פיתה אפויה בשמן זית
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
2 נתחים של אנטרקוט 250 ג' כל אחד
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 שן שום קצוצה
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 בצל ירוק שלם
1 כפית כמון טחון טרי
פלפל שחור טחון טרי
10 כפות שמן זית להקפצה
4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
מלח
2 פיתות מכל סוג שהוא (עיראקי , מרוקאי , גרוזיני)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו4 כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל מטגנים כ 2 דקות עד אשר הבצל מזהיב, מוסיפים שום ומטגנים במשך דקה נוספת.
  3. חותכים את האנטרקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומייד את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.
  4. מקפיצים את כל התערובת במשך כחצי דקה (כדי שהבשר לא התבשל יתר על המידה).
  5. את נתחי האנטרקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים.
  6. מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.
  7. מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.
שלח לחבר הדפס מתכון