אנטיפסטי ירקות
סוג המתכון:
סלטים, תוספות, שונות
בעל המתכון:
מסעדת קלואה
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה עד שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
ירקות: בטטה, קישואים, פלפלים אדומים, פלפלים ירוקים, חצילים, בצלים סגולים.


תיבול: חומץ בלסמי, דבש, שמן זית, עלי רוזמרין, שום, פלפל שחור גרוס, מלח גס, יין אדום, אבקת מרק בצל, אורגנו.
אופן ההכנה:
  1. בטטה - לקלף בטטה ולחתוך למקלות, לתבל במעט חומץ בלסמי, דבש שמן זית, עלי רוזמרין, שום פרוס, פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס. לשים בתבנית נייר פרגמנט ולאפות בתנור כ- 20 דקות בחום של 250 מעלות.
  2. קישואים ופלפלים אדומים ו/או ירוקים - פורסים את הקישואים שיהיו ברוחב של כ - ½ ס"מ ואת הפלפלים חותכים ל - 4 חלקים. מתבלים עם שמן זית, שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין. לשים בתבנית נייר פרגמנט ולאפות בתנור כ- 15 דקות בחום של 270 מעלות.
  3. חצילים - לחתוך אותם לטבעות ולהשרות אותם במים ומלח. לתבל אותם עם שמן זית, שום פרוס, עלי רוזמרין, מלח גס, ופלפל שחור גרוס.
  4. בצל סגול - לחתוך לחצי ולשים בתבנית עמוקה. לשים בקערה יין אדום, חומץ בלסמי, דבש, שמן זית, טיפה אבקת מרק בצל, מלח גס, פלפל שחור גרוס ואורגנו. לשפוך את תוכן הקערה לתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור כ - 20 דקות בחום של 200 מעלות ואז להוריד את נייר הכסף ולהמשיך עוד כמה דקות עד שהבצלים ישחימו.
הערות והמלצות:
אופן ההגשה: לשים בצלחת גדולה ושטוחה מעט מכל סוג.
שלח לחבר הדפס מתכון