אנגוצ'ה - לביבות אתיופיות
סוג המתכון:
שונות
בעל המתכון:
מסעדת חבש Habash - מסעדה אתיופית - Kosher
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5 יחידות
מרכיבים:
250 ג' קמח חיטה
2 כפות שמרים
חצי כוס מים
מלח, סוכר לפי הטעם
ביצה אחת
אופן ההכנה:
  1. משרים את השמרים יחד עם הסוכר והמלח ורבע כוס מים פושרים בקערה למשך רבע שעה.
  2. בקערת פלסטיק שופכים בהדרגה את הקמח ובמקביל בהדרגה מוסיפים מים ואת הביצה.
  3. לשים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את כוס השמרים שהשרנו, לתערובת וממשיכים ללוש עד לקבלת עיסה אשר לא נדבקת לידיים או לדפנות הקערה.
  5. משאירים את הבצק לתפוח למשך שעה כאשר הקערה מכוסה במגבת.
  6. מחממים תנור ל-130 מעלות חום.
  7. לאחר שהבצק תפח מרדדים קלות ויוצרים לביבות בגודל בינוני.
  8. מסדרים את הלביבות בתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 45 ד' עד להזהבה.
שלח לחבר הדפס מתכון