שיפודי אננס, בננה וחלומי
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף אומברטו טוקוס, מסעדת קאזה דו ברזיל אילת
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
שני ראשי אננס טריים
4 בננות לא בשלות מדי (או ירוקות)
10 שיפודי עץ
2 כפות חמאה
4 כפות דבש

300 גר' גבינת חלומי
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הבננות ופורסים אותם עבה.
  2. מקלפים את האננס כך שהקליפה העבה מוסרת בזהירות כדי לא לעבד מהפרי היקר, לאחר מכן
  3. חותכים את הפרי לקוביות עבות בגדלים זהים לקוביות הבננה.
  4. חותכים את גבינת החלומי לקוביות קטנות יותר.
  5. את שיפודי העץ משחילים במרכז כל פרי לסירוגין יחד עם החלומי ומכינים מס' שיפודים
  6. מורחים את ממרח ה"חמאה ודבש" על השיפודים עם מברשת.
  7. צולים על אש גבוהה שמוכנה מראש (רצוי על גחלים) לכדקתיים.
  8. מגישים חם רצוי עם קוקטייל.
הערות והמלצות:
רצוי להכין על גריל פחמים או בטוסטר אובן.

צורת הגשה :
מגישים חם על צלחת יחד עם משקה קאיפירנייה ברזילאי
שלח לחבר הדפס מתכון