אמפנדה בשר
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת אל גאוצ'ו פתח-תקווה
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גר' מרגרינה
3/4 כוס מים בתוספת
2 כפיות מלח

למילוי:
200 גר' בצל ירוק קצוץ
1 בצל קצוץ בינוני
פלפל לבן
פלפל חריף או שאטב
אורגנו
פפרקיה מתוקה
מלח
3 ביצים קשות
1 קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
100 גר' זיתים ירוקים טבעות או חרוזית
1 ק"ג בשר בקר טחון
אופן ההכנה:
  1. מילוי:לטגן בצל ירוק ולהוסיף את הבצל הרגיל. לתבל בחצי כמות התבלינים, להוסיף את העגבניות המרוסקות. לבשל 2-3 דקות, על אש גבוהה ולהוסיף את כל כמות הבשר ולבשל עד שמרבית הנוזלים מתאדים, לקראת סוף הבישול להוסיף את הזיתים, יתרת התבלינים ולקרר. כשהמילוי קר לגרד פנימה את הביצים הקשות.
  2. שופכים את הקמח לקערה ויוצרים עיגול במרכז. מוסיפים את המרגרינה ובאיטיות מוסיפים את המים ולשים עד שמתקבל בצק לח וחלק. לתת לבצק לנוח בזמן שהמילוי מתקרר.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ בעזרת מערוך. יוצרים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. שמים כף וחצי מן המילוי במרכז העיגול ומקפלים לחצי ומהדקים (צורה של 1/2 ירח).
  4. משמנים מעט תבנית אפיה, מסדרים את האמפנדרה על תבנית, מורחים ביצה ואופים בחום של 180-200 מעלות במשך 10 דקות או עד שמזהיב
שלח לחבר הדפס מתכון