דג אמנון ברוטב תאילנדי
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת הסינית האדומה
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
דג אמנון במשקל 750 גרם

לרוטב:
3 פלפלים חריפים יבשים
3 שיני שום
1 בצל קטן
1/3 כוס חומץ
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות חריסה
2 כפות קורנפלור
1 בצל לבן פרוס לרצועות
1 בצל ירוק פרוס לרצועות
1/2 פלפל ירוק, בקוביות
אופן ההכנה:
  1. 1. סכין חדה חורצים בדג חריצים באלכסון.
  2. 2. מטגנים את הדג כמה דקות בוון בשמן עמוק וחם, עד זהוב.
  3. 3. להכנת הרוטב, טוחנים פלפל חריף, שום ובצל ומביאים לרתיחה עם חומץ, סוכר, מלח וחריסה.
  4. 4. מוסיפים קורנפלור מהול במעט מים, ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
  5. הרוטב הזה מספיק לכארבעה דגים.
  6. 5. מרתיחים רבע מהרוטב עם מעט מים, מוסיפים את הירקות ומבשלים כדקה, יוצקים על הדג המטוגן.
שלח לחבר הדפס מתכון