סופגניות אלכוהול
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת טמפטיישן Temptation
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
15 סופגניות
מרכיבים:
חצי ק"ג קמח
שמרים (25 גר')
קורט מלח
50 גר' מרגרינה
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
רבע כוס סוכר
כפית גרידת לימון
חצי כוס חלב
אבקת סוכר
וודקה
אופן ההכנה:
  1. מנפים את הקמח היטב לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את המלח, הביצים, הסוכר, גרידת הלימון ואת החלב ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מתפיחים את הבצק למשך שעה בקערה מכוסה במגבת, או ניילון נצמד.
  4. יוצרים מהבצק סופגניות.
  5. משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים אותן ל-10 ד' נוספות (לתפיחה נוספת).
  6. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד השחמה.
  7. מזריקים לסופגניה ריבת תותים או ריבת חלב עם מעט וודקה (יחס של 1:4).
  8. לפני ההגשה רצוי לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר לטעם והקישוט.
שלח לחבר הדפס מתכון