אגסים בוערים ביין
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף גיל להב
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4 מנות
מרכיבים:
3 כוסות יין אדום מתוק
2 יח' ציפורן
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס רום לבן
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית סוכר וניל
4 אגסים קשים וקלופים (עם העוקץ)
1 פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן, מרתיחים ויוצקים על האגסים. מכניסים למקרר למשך הלילה.
  2. לאחר מכן, מרתיחים את האגסים והרוטב יחד כ 20 דק'.
  3. מעבירים את האגסים לצלחת הגשה, את הרוטב מסננים ומחזירים לאש לצמצום כ 3 דק'.
  4. יוצקים את הרוטב מעל האגסים, מוסיפים כדור גלידה (רצוי וניל), מקשטים בעלי מנטה מבעירים ומגישים.
  5. בתאבון.
שלח לחבר הדפס מתכון