מרק עדשים
סוג המתכון:
מרקים, תוספות
בעל המתכון:
הגולש/ת שושית הפשושית
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
6
מרכיבים:
3 כוסות מלאות עדשים כתומות
1 בצל לבן גדול קצוץ
1 וחצי כף כורכום
1/2-1 כף כמון
1 כף פלפל שחור
2 כפות מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
  1. משרים את העדשים בכלי עם מים ובינתיים מתחילים לבשל.
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני ומכניסים פנימה אתה בצל הקצוץ.
  3. נותנים לבצל לרתוח במים עד שנהיה רך (כרבע שעה בערך)
  4. מוסיפים לסיר את התבלינים ונותנים להכל לרתוח ביחד עוד כדקה.
  5. מוסיפים לסיר את את העדשים ומביאים לרתיחה שניה.
  6. מנמיכים את האש ומכסים.
  7. נותנים להכל להתבשל ביחד לעוד כ20 דקות או עד שהעדשים מתרככים, תוך כדי ערבוב קל כל כמה דקות.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש כתוספת בצד, כי בתור מנה ראשונה כולם מסתערים ולא נשאר מקום לעיקריות...
שלח לחבר הדפס מתכון