מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


לפני המנה העיקרית ביקשנו הפסקה. הסושי היה כל-כך טוב ורצינו עוד רגע להתענג על הטעמים. בזמן שבמטבח עמלו על מנת השרימפס שלי ברוטב עגבניות טריות, חמאה, שום ויין לבן, ומנת הפנה פילה המפולפל שלו, כל אחד מאיתנו הצטייד במהרה בכוס קברנה והמתנו בסבלנות. המנות לא איחרו לבוא. מנת הפסטה הייתה פנה ברוטב פלפלת (שמנת ופלפל) ובתוספת נתחי פילה בקר. הנתחים היו מדהימים, נימוחים ואדמדמים והרוטב נמזג בכמות מדויקת, אך לטעמנו חטא בטעם דומיננטי מידי של פלפל שחור, אולי השף מאוהב...
השרימפס בליווי פירה הוכן בקפידה. השרימפסים היו עסיסיים והרוטב היווה גיוון מעניין משאר מנות השרימפס בעיר, המוגשות לרוב ברוטב חמאה ויין. עגבניות, כך מסתבר, עושות טוב לשרימפס.

אחרי כל האמור לעיל כבר לא נותרה ברירה אלא לפתוח כפתור במכנסיים מבלי שאיש יראה. את מנת האספרסו של סיום הארוחה החלפנו בשוט של וודקה "ואן-גוך" דאבל אספרסו. למי שאינו מכיר: מדובר בוודקה הולנדית מהטובות בעולם, וטעם האספרסו הכפול מעולה לסיום ארוחה.

כפי שכבר כתבתי בעבר, יש קיבה לאוכל ויש לקינוחים. עדי המליצה, ומאחר שעד כה לא אכזבה אנחנו צייתנו: פאי שוקולד עם גלידת טופי מקופלת – הפאי פשוט גרם לפיק ברכיים והגלידה, איפה למען השם קונים גלון ענק של הגלידה הטעימה הזו? ובשלוש מילים – עדי, שיחקת אותה.

הזינק ענה על כל הקריטריונים שהצבנו לו. הוא מקום א-פורמאלי, נעים וידידותי, עם אוכל טוב. השירות, מהטובים שנתקלתי בהם, מקצועי וחברותי. המקום מושלם לארוחה לפני או אחרי בילוי ובאופן כללי. אותי בוודאי תמצאו שם שוב. שווה לבדוק.
מאת: חן מילרוד
זינ(ו)ק משמעותי ברייטינג
זינק, בר-מסעדה תל-אביבי אהוד ומתחשב, לא אכזב עם שפע מטעמים, מחירים הוגנים ושירות שעשה לנו רק טוב. בפעם הבאה שאתם מתלבטים – זינק!
בערב שלישי האחרון חשקה נפשנו בארוחת ערב בעלת קריטריונים ספציפיים. עליה להיות בראש ובראשונה טעימה, לאחר מכן לא יומרנית אך גם לא פשוטה, ולבסוף גם לשאת תג מחיר הוגן במיוחד. התחלנו לחשוב מה כדאי, ובמה באמת אנו חפצים. האחד רצה סושי, השני בכלל התעקש על פירות-ים או פסטה. בעיה? לא בהכרח!

פסענו לעבר רחוב קרליבך ונכנסנו לבר-מסעדה ZINC (זינק). היה זה ערב חלש לעיר תל-אביב, רחובותיה היו דלילים באנשים וכך גם בתי הקפה והמסעדות. האשמה בדלילות אנושית זו היא לא אחרת ממדורת השבט התורנית, "האח הגדול", ולא סתם... הערב מודחים זוג מחוללי השערוריות, לבית חודדה. אנחנו, שמעדיפים ספרות איכותית ומחול מודרני, בחרנו לצאת החוצה (או במילים אחרות ה – Yes Max מקליט בבית).

"זינק" מעוצבת כדיינר אמריקאי משודרג. במרכזה בר, שמבט חטוף בו זיהה שאיכות היא שם המשחק, רק גדולי מותגי האלכוהול כיכבו בו. התיישבנו מול הבר על ספסל מרופד ונעים. עדי המלצרית שתשמעו עליה רבות נגשה בחיוך, חילקה תפריטים ועדכנה במיוחדים. התלבטנו לגבי מנה ראשונה, מה לגבי סושי? אולי פסטה לעיקרית? ומה עם פירות הים שלי? המגוון של "זינק" פשוט עצום.

הוחלט שהמנות הראשונות יהיו שני רולים. עדי היקרה פסקה מיד: "קרייזי רול וספיישל רול!". עם נחישות כזו לא מתווכחים, ולכן זה מה שהוזמן. הקרייזי רול הינו רול חם עם סלמון, אבוקדו, גבינה צהובה ופרמזן והוא מצופה בשבבי פנקו. המחשבה על גבינה צהובה בסושי גרמה להרמת גבה ועיקום פרצוף מצידי. אבל אני, הרפתקן ידוע ואיש שחי על הקצה, התגברתי על הפחד ושמחתי לגלות שהטעם מצוין, המרקם מעולה והאורז שבגינו נופלות מרבית הסושיות, עשוי כהלכה. הספיישל רול היה מרהיב ביופיו. גם הוא רול חם עם סלמון סקין, סלמון צלוי ואבוקדו, עטוף בטונה עם נגיעות סייפי מיונז. תאווה לחיך. הסלמון היה עשוי במידה הנכונה, מבושל מבחוץ וחי בפנים. שילוב הטעמים והמרקמים מושלם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על