מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


כמובן שלא ויתרנו על גיוזה. כחובבת מושבעת של הכיסונים המופלאים האלה, אני די בקיאה בתחום, ותאמינו לי שהגיוזה של "יוגה" היא אחת הטובות בארץ. שמנמנה, מאודה אך על סף הפריכה, לחה ומלאת טעם. אחרי הגיוזות היה זה תורו של ה"ווקאמה" להצטרף לחגיגת הראשונות. זהו סלט המבוסס על מרכיבי מרק המיסו, והוא מכיל מלפפונים, אצות ואטריות שעועית ברוטב יפני. לכל המנות, בלי יוצא מן הכלל, לא נותר זכר תוך שבע דקות. "שבע דקות בגן-עדן", חייכה שרית.

את העיקריות כבר הזמנו ישר מסאלי. הוא ארגן את הדגים, הירקות, האצות ושאר מרכיבי הסושי, שייף את הסכין והתחיל ללהטט. שתינו פשוט בהינו בו, מרותקות לידיים המיומנות שלו, לריכוז המוחלט בעיניים שלו, לחיוך השקט שלא מש משפתיו ולתנועות המדויקות שלו, ממש כמו מנצח על תזמורת. התוצאה הייתה "יוגה ספיישל" – רול מטוגן עם סלמון, מצופה בשומשום שחור. במילה אחת: מושלם. בשלוש מילים: חם, טעים ומשביע, ובשבע מילים: עוד מנה שווה במיוחד לרשימת הפייבוריטס שלי... שרית התענגה על מאקי סלמון מצופה באבוקדו. כשנגסתי במאקי שלה, הבנתי לחלוטין ממה נובעת ההערצה לסאלי. הבחור יודע ואוהב את מה שהוא עושה! והחיך מרגיש זאת...

השלמנו את החגיגה עם שתי כוסות קפה וקינוח שכבות אישי, ששמו בישראל "כיפה אדומה", והוא מורכב מקרם פירות יער, שוקולד לבן וקוקוס. הצבע האדום העצים את הרומנטיקה, שגם ככה נכחה בשפע, והאווירה סביב השולחן התלהטה כששרית ואני ניהלנו מלחמת כפיות והתחרינו במי דגה יותר טיפות פירות יער (ברשותכם לא אסגיר את זהות המנצחת ואת הפרס שהוענק לה).

חזרנו הביתה מאושרות. מי יודע, אולי שרית ואני נהפוך את הנוהג הזה למסורת ונחגוג כל שנה את ולנטיינ'ז דיי ב"יוגה", נעשה אהבה עם המאסטרו סאלי והסושי המעלף שלו, ועם מנות ראשונות שוות במיוחד. מסתבר שכשהאוכל טעים והאווירה נכונה אפילו לבצל, לשום ולצנון יש ריח של אהבה.
מאת: אודליה צדוק
"יוגה" מגולגלת בידיים אוהבות
סושי כהלכתו ואומן סושי מקצועי שיעשה עבורכם נפלאות עם קצת אורז, דגים ואצות. את כל אלו אפשר לפגוש ב"יוגה" הנתנייתית, להכיר היטב ופשוט – להתאהב.
בשנים האחרונות הסושי כמעט שהפך למאכל הלאומי. הרצון להתנסות בחוויות מגוונות, והשאיפה לגלות עולמות קולינאריים חדשים, הביאו לפתיחות רבה כלפי המטבח האסייתי, והתוצאה: עוד ועוד ישראלים יוצאים לבלות בסושיות הרבות שפזורות ברחבי הארץ. אחת המתנות הפופולאריות ביותר שמקומות עבודה מעניקים לעובדיהם היא השתתפות בסדנת סושי, ועכשיו הישראלי המעודכן מגיש את המעדן היפני הזה גם כשהוא מארח בביתו.

אני עדיין לא נמנית על חותכי הסלמון ומגלגלי האצות, אלא נמצאת "רק" בשלב האכילה וההתפעמות, ולכן חברתי לשרית, ושמנו פעמינו לעבר "יוגה" – סושייה איכותית במיוחד הממוקמת ליד נתניה, שני בניינים מאיקאה. כל העולם חגג את ולנטיינ'ז דיי, ואנחנו, שתי נסיכות רווקות, התאהבנו באומן סושי מדופלם ושמו סאלי. סאלי כבר הפך לשם דבר בכל הקשור לסושי, בעיקר בזכות הדמיון הקולינארי העשיר שלו, עד כדי כך שלקוחות ותיקים מוותרים על הזמנת מנות מהתפריט, נותנים לסאלי הכוונות כלליות ומסגרת תקציב, והוא כבר יוצר עבורם אומנות סושי מענגת חושים.

וזה לא שהתפריט של "יוגה" לא מפתה – תמצאו בו שלל מטעמים יפניים-תאילנדיים: סלטים, מרקים, מנות בטמפורה, מנות בטיגון עמוק, מנות אטריות קמח יפניות, אטריות ביצים יפניות, שיפודים, מוקפצים עם אורז, דגים, טפאניקי (מנות פלטה לוהטות), וכמובן סושי בשפע. המסעדה מציעה גם תפריט עסקיות משתלם במיוחד – מנה ראשונה, מנה עיקרית (מוקפץ עם אורז), שתייה קרה וחמה – והכל ב- 39 ש"ח בלבד!

חברתי שרית ואני החלטנו לחלוק בינינו את המנות הראשונות. תחילה הגיעה ה"מאגורו טטאקי" – פרוסות טונה אדומה צרובה, מוגשות על מצע כרוב, ואליהן מתלווה רוטב יפני מלהיב. עם המנה המצוינת הזו, שמשלבת נימוחות בשרנית עם קלילות דגית, הגיעו גם הוראות הפעלה, הישר מהראל מנהל המסעדה: "לנעוץ שן שום, בצל ירוק וצנון בפרוסת הטונה ולאכול יחד". בדרך-כלל אני סולדת משום ומבני משפחתו הריחניים, אבל משהו בהראל גרם לי לציית, ואני לא מתחרטת. הטעם שנוצר בפי בזכות הצירוף המרתק לא היה דומה לשום דבר שטעמתי קודם... שרית, שחיקתה אותי, פלטה אנחת הנאה: אחחחח! כמה רומנטי, בדיוק ליום האהבה! תשאלו אפילו את סאלי...

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על