מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017
היוו ה'באו דזה', הלא הם כיסוני בצק שמרים מאודים, שזכו למילוי פורק צלוי ברוטב שום ודבש והיו פשוט מופלאים.

השיחה קלחה, הצחקוקים נפוצו לכל עבר והיה ממש נחמד, עם השירות המקצועי והטעמים הנהדרים על הלשון, ואנחנו לא שכחנו שבאנו עם מטרה ומשימה ועברנו לעיקריות – ראשית, כתוספות, בחרנו באורז מטוגן ובמנת אטריות אורז עם ירקות, שהספיקו לכולנו, כי בכלל לא היוו את העיקר לנוכח טעמיהן המשובחים של המנות הבשריות. בעת ההזמנה המליצו לנו להוסיף גם מנת ירקות ירוקים מוקפצים, וחן חן להם על הטיפ: המנה התגלתה כמצוינת והכילה ברוקולי, ערמוני מים, שעועית רחבה ושעועית ירוקה, שתרמו בנוכחותם הקלילה והנעימה והשתדכו היטב ליתר המנות. ובכן, בין מנות הבשר השונות אכלנו (שלא לומר זללנו...) – פורק עם למון גראס ובוטנים קצוצים (שוב, תרומתו המשמחת של המטבח הוויאטנמי). המנה הורכבה מפיסות בשר חזיר פריכות ומתובלות בעדינות, שאליהן נוספו קוביות בוטנים טעימות. מנה נהדרת. המשכנו עם עוד מנה ויאטנמית מקסימה – רצועות בקר בקרמל ושומשום, שהיתה מעט מתקתקה, אבל שוב – הכל נטעם בה מחושב ומשרה תחושה של עדינות גורפת. המטבח הסיני סיפק לארוחה שלנו תענוגות כדוגמת: עוף עם פטריות שמפיניון ואגוזי קשיו, בקר עם ברוקולי ושום, ובקר עם חצילים בנוסח סצ'ואן חריף – שלושתן היו מצוינות, ואני אישית ממש התענגתי על הבקר עם החצילים, מנה מתובלת היטב שטעמיה כמו קיפצו בפה בניסיון למשוך תשומת-לב ראויה. כמו שאמרתי – אכלנו. ועוד איך אכלנו. ושבענו, וגם התקשינו לסיים את כל מה שהוגש לשלוחן... הסעודה ב"ין ינג" ממלאת את הבטן, ומעניקה חוויית טעמים עשירה, יפה ומלהיבה. המקום יפהפה, השירות – כמו שכבר ציינו – מקצועי ומלבב והכל יחד יוצר אפילו סינרגיה. תבלו!
מאת: מערכת ROL
סין, ויאטנם וישראל נפגשות ברחוב הארבעה
"ין ינג" עברה משכן, חידשה את פניה ואת התפריט שלה, עם אוכל ויאטנמי מרתק, ונותרה כשהייתה – מסעדה מצוינת ואיכותית. ביקור במקום מבטיח לכם הנאה גדולה.
כשאומרים "ין ינג" ישר חושבים על ישראל אהרוני, על המסעדה הסינית הפיונירית שלו משדרות רוטשילד, ועל סודות המטבח המיוחד שהוא הביא אלינו כמעט בלעדית לפני הרבה הרבה שנים. אני עוד זוכרת כמה נרגשת הייתי כשטעמתי לראשונה את הפלא הזה, וכשהסבתי במסעדה האוריינטאלית ההיא, מוקסמת מהכל – האווירה, ההגשה והטעמים. "ין ינג" היא עדיין מסעדה של אהרוני, אם כי כיום הוא עושה זאת ביחד עם דון, שעובד איתו ב"ין ינג" כבר שנים ארוכות, והפך ברבות הימים למנהל, לבעלים ולשותף.

אוכל סיני כבר מזמן אינו חדשני עבור החיך הישראלי, אבל ב"ין ינג" דווקא כן ממשיכים להתחדש ולהפתיע. החל במיקום, שהשתנה לרחוב הארבעה במגדל המילניום, המשך בעיצוב ובסגנון המיוחד והיפה, וכלה בחשוב מכל – שילובו של התפריט הסיני הוותיק והמאוד אהוב עם תפריט חדש ומלהיב מהמטבח הוויאטנמי. המנות הסיניות, עם הטעמים העזים, ההקפצות והטיגונים, מקבלות מן המטבח הוויאטנמי (המאוד מקורי ובעל הנוכחות הדי נדירה בארצנו) רעננות ופוש מפתיע. מדובר במטבח שלא מבשל בסויה, ולא במונוסודיום, ויש בו הרבה אוכל קר וקליל, ועדינות בתיבול ובעשייה. גם ערכו הקלורי סולידי ביותר.

לצורך בדיקת שני סוגי המטבחים והתפריטים העשירים זימנתי כמה פיות רעבים לארח לי חברה. כולם טעמו מהכל והשמחה היתה רבה. כמתאבן ראשון הלכנו על מנה ויאטנמית – סלט עוף עם נענע. אמרו לנו מראש שזהו סלט חריף, וכזה הוא אכן היה, אבל בצורה כל כך כובשת ונפלאה שלאיש זה לא הפריע. הסלט הורכב מרצועות של חזה עוף מוקפצות עם נבטים סיניים, נענע, גזר ובצל ירוק, כאשר מעליהן פזורים שבבי שום מטוגן. הרוטב שלו היה מעין רוטב ויניגרט בנוסח המזרח הרחוק, והוא עשה למנה המשובחת הזו רק עוד יותר טוב. המשכנו במנה מיוחדת משל אותו עם – פנקייקס קטנים מקמח אורז, שעליהם נחו מחית עדשים וקישוטי בצל ירוק. הפנקייקס, שבאו בלוויית רוטב נואק, התגלו כרכים ונימוחים, ונטרפו במהירות. כולם הסכימו שמדובר במנה עדינה ומקסימה. מהחזית הסינית דגמנו אגרול קלאסי, במילוי ירקות, שהוגש עם רוטב פירות חמוץ-מתוק מיוחד וטעים בהרבה מרוטב החמוץ-מתוק התעשייתי המקובל לאחרונה במחוזותינו. עוד מנת פתיחה
הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על