מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


כאקורד סיום לשלב הבשרים זכינו בטוב ביותר – מדליוני פילה עם ארטישוק ירושלמי, בצלי שאלוט ופטריות פורצ'יני בציר בקר. הפילה היה משובח, עשוי בחוץ ואדום בפנים, שוב הרגשנו שמדובר במסעדה שלא מתפשרת באיכות הבשר, הירקות הספוגים בציר הבקר היו מענה מצוין לריכוך טעם הבשר בין ביס לביס.

כשסיימנו את הפילה הגיע מוטי לשאול אם נהיה מעוניינים בעוד בשר או שמא נעדיף לעבור לקינוחים. למרות שיאיר היה מסוגל לחסל עוד איזה סטייק, החלטתי לעבור לקינוחים. וכאן מגיע האתגר האמיתי לשף הכשר. קינוח בלי חמאה? מעניין...

קיבלנו שתי מנות יפהפיות. האחת, קרם פטיסייר עם מוס שוקולד ותותי שדה טריים בתוספת עוגיית שוקולד מלוחה(כן!). השנייה, קרפ עטוף כסיגר במילוי אגוזים ופיסטוקים טחונים עם קינמון. שני ה"סיגרים" האלו טבלו בקרם קוקוס ועוטרו בגרידת קליפת הדרים. אם לסשימי קראנו חגיגה לחך, אז לקינוח הזה אקרא גן עדן בחך..
.
התלבטתי איך לסכם את הכתבה על "החצר". יכולתי לכתוב על העיצוב האלגנטי, הכולל תמונות נוסטלגיות של ירושלים ותל אביב בשנות ה-70, יכלתי גם לכתוב על השירות המצוין ועל מוטי שדאג לנו ולכל השולחנות במסעדה לאורך כל הארוחה – כמו מארח אמיתי. יכלתי גם לכתוב על המוזיקה והאווירה הנעימה. אך נראה לי שהאוכל מדבר בפני עצמו, ואם לא הצלחתי לשבח אף מנה באופן מיוחד – זה רק מפני שכל מנה הייתה מיוחדת ומצוינת אף יותר מקודמתה.

אם כן, כשאתם מחפשים בפעם הבאה מסעדת גורמה (כשרה) בירושלים – "החצר" היא ההמלצה שלנו, בערב או בהנחה בצהריי היום!
מאת: לירון גז
חצר העיר
את מסעדת "החצר" הירושלמית מנהל באהבה ועם ניסיון רב השף מוטי אוחנה, שמכין בה אוכל גורמה כשר ומושקע. חוץ מהנאה קולינארית גדולה, יש ל"החצר" להציע גם אווירה נהדרת ובילוי מהנה וראוי
מסעדה: החצר
הגענו אל "החצר" – מסעדת שף השוכנת במתחם הרכבת היפה שבירושלים – בערבו של יום. בכניסה קיבל את פנינו שף ובעל המקום – מוטי אוחנה, בוגר בית הספר הגבוה לבישול 'קורדון בלו' ובעל ניסיון רב שנצבר במשך שנים של בישול בארץ ובעולם. בזמן שהתרשמנו מהמסעדה הגיש לנו מוטי יין פטי קסטל ולפתיחת התיאבון גם לחם מרוקאי ומגוון מזאטים. לא אפרט את כולם (12 צלוחיות לפחות), אך אהבתי במיוחד את סלט הקישואים, סלט העדשים הקרות והסלט הירוק עם החמוציות. לאחר עיון מהיר בתפריט החלטנו שמוטב לא להחליט ובחרנו בארוחת טעימות שמיד נספר לכם אודותיה ואודות פלאיה.

את ארוחת הערב שלנו התחלנו בדגים, כשהטעימה הראשונה הייתה סשימי טונה אדומה עם פלחי הדר מפולטים. יאיר שותפי לחוויה הגדיר את המנה הזו כ"חגיגה לחך", ולא בכדי – נתחים טריים של טונה שטעמם המלוח והימי משלים את טעמם החמוץ והמתוק של ההדרים, יחד עם המלח הגס ושמן הזית שליטפו את המנה... זה היה משהו מיוחד, טעם נפלא שלא נתקלנו בו בעבר. בהמשך הגיע פילה דניס מטוגן ברוטב ויניגרט אסייאתי. עוד דג טרי שנעשה בדיוק במידה כדי להישאר עסיסי, ובתוספת הרוטב היה מעדן של ממש.

כשנגמר פרק הדגים בארוחה עברנו לבשר. התחלנו בקרפצ'יו פילה בקר עם גרגר נחלים, עגבניות מיובשות וצלפים. בקרפצ'יו, כפי שכבר אמרתי בעבר, נמדדת המסעדה, כיוון שכשהנתח נא הסועד יכול לחוש בדיוק כמה הבשר איכותי וטרי. "החצר" עברה את המבחן בהצטיינות. כל פיסת בשר הייתה אדומה וטרייה, ולמרות שהתוספות למנה היו מבורכות, גם בלעדיהן הבשר היה משובח.

המשכנו עם כבד אווז בתירוש עם בצלי שאלוט וענבים קלופים. כבר עכשיו אכתיר את המנה הזו ככבד האווז הטוב ביותר שאכלתי. אני אמנם אוהדת של המנה המושחתת הזו זה מכבר, אך רוטב התירוש ובצלי השאלוט המתקתקים הפתיעו גם אותי – לא ידעתי שזה יכול להיות יותר טעים ממה שזכרתי.

כאילו לא היה מספיק, מוטי הגיע עם שתי צלחות נוספות. הפעם קיבלנו לביבות חוט שדרה – זוג לביבות פריכות עם נגיעות רוטב עגבניות וכוסברה. רובנו היינו נרתעים אולי ממנה לא שגרתית כזו, אך לאחר שהבנו שאפשר לסמוך על השף גילינו כי מדובר במעדן, ושמלבד מרקמן המיוחד והעדין, היו הלביבות מצוינות עם הרוטב הטרי והריחני. לצידן קיבלנו צלחת של שקדי עגל על סלט שעועית לבנה, עם קוביות חזה אווז מעושן. מנה מצוינת ועשירה. אמנם יכולתי לוותר על הטעם המעושן שהקנה חזה האווז, אך זה כבר עניין של טעם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על