מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


למרות שהיינו מלאים, לא יכולנו לוותר על תפריט הקינוחים – החלטנו לחלוק מנה אחת לשנינו. המנה שקרצה לשנינו הייתה הקראנץ' – מנת מוס שוקולד חלב וקרמל שוקולד, על תחתית קריספית של נוגט ואגוזי לוז. כל המרכיבים הבטיחו תענוג בכל ביס ואכן כך היה. המנה נעלמה בתוך פחות מחצי דקה לאחר שהונחה על השולחן.

אחרי ארוחה מלאת כל טוב שמנו פעמינו לאוטו, אך לפני שיצאנו שאלתי את המלצר למה המסעדה נקראת "ים 7". שבע, הסביר לנו באדיבות המלצר, היא הדרגה הגבוהה ביותר כשהים סוער, דרגה שמורה על איסור כניסה לים. מממ..., חשבתי לעצמי, גם דרגה נמוכה הרבה יותר הייתה משאירה אותי במסעדת "ים 7" על החוף...

חשוב גם לציין שהמסעדה מציעה אפשרות לקיים במקום אירועים פרטיים מ-70 ועד כ-220 איש (תלוי בעונה של השנה ובמזג האוויר). חשבתי לי על המסעדה, הממותגת כמיועדת לבעלי אמצעים ולקהל בוגר מעצם מיקומה הגיאוגרפי, שבעיניי היא דווקא קורצת גם לקהל צעיר יותר, כזה היודע ליהנות מכוס בירה או יין לצד טאפאסים משובחים על חוף הים מול השקיעה (אחרי יום עבודה). כשיצאנו מהמסעדה החל גשם קל לטפטף עלינו, מסמן את בואו של החורף הקרב. יהיה מעניין לחזור אל "ים 7" בימים הקרים כי לפי ניסיוני "ים 7" בהחלט מחממת את הלב.
מאת: גלעד אנגלברג
ים של הפתעות
מסעדת "ים 7" ממוקמת בטיילת הרצליה ומגישה לאורחיה נוף חופים ושקיעות משכר, ולצידו תפריט הכולל דגים טריים, פירות ים, בשרים על גריל פחמים, וכן מאזטים ים-תיכוניים, יינות איכות ובר משקאות עשיר. עכשיו גם בחורף תוכלו לשאול את החברים – מי בא לים?
מסעדה: ים 7
הגענו אל מסעדת "ים 7" ביום הראשון של השבוע בליל סתיו קריר. המסעדה, שממוקמת במתחם מלון דן אכדיה בהרצליה פיתוח, מהפנטת כבר בכניסה. ראשית היא יושבת ממש על הים, ומאפשרת לאורחיה תמונה פנורמית יפהפה שנותנת הצצה לאורך רצועת החוף שבמקום. כאמור, הגענו בשעות הערב, הרבה זמן אחרי השקיעה, אבל לא התקשינו לדמיין את המראה המרהיב שבוודאי נשקף מהמקום לפני שהשמש הולכת לישון. בימי הקיץ, אגב, יש מרפסת רחבה המתמלאת בסועדים שבאים ליהנות מהנוף הקסום.

כבר כשהתיישבנו להתבונן בתפריט הבנו שהקרבה הרבה לים התיכון תוסיף לתחושת הרעננות של הדגה הטרייה. תפריט המסעדה הראה כי המקום מציע לאורחים דגים, פירות-ים, בשר ופסטות, אוכל לצמחונים, וכן מאכלים ים-תיכוניים. נראה מעניין, חשבנו.

פתחנו את הארוחה בשלושה מנות ראשונות אותן חלקנו בינינו. בחרנו שתי מנות שנראו לנו מהספציאליטה של המקום ולצידן סלט, בשביל הבריאות. שתי המנות היו טרטר סלמון וקריספי פנקו שרימפס. מנת הטרטר היא בשר סלמון (לא נא כמשתמע משם המנה) בשילוב עם מלפפונים טריים, בצל, עירית וצלפים. שילוב המרכיבים בניצוחו של הסלמון היה מוצלח. מנת הקריספי פנקו שרימפס, כמשתמע משמה, היא 5 יחידות שרימפס מטוגנות בציפוי פנקו, המלווה ברוטב ספייסי מיונז. מנה זו איננה מתחכמת מדי, אך שרימפס טריים ורוטב תואם עושים את העבודה.

לאחר הספתח המוצלח הגיעו המנות העיקריות. כמובן שהבחירה הטבעית שלנו הייתה ממבחר מנות הדגים (למרות שגם האנטריקוט נשמע מפתה). אני קיבלתי מנת פילה בס צרוב על הגריל בליווי רוטב קארי אדום וקרם קוקוס, בתוספת אורז בסמטי ובר. אחי ניר הזמין מנת פילה מוסר ים, שאליו נלווה רוטב חמאה, שום ויין לבן, על מצע של אורז גם כן. שתי המנות היו ממנות המיוחדים של אותו יום, בהתאם לשלל היומי (מה שמצביע על הטריות של הדגים). שתי מנות הדגים היו טעימות להפליא, עשויות בדיוק במידה הרצויה, והרטבים השתלבו נהדר עם בשר הדגים, כאשר רוטב הקארי האדום (אשר איננו הבחירה המתבקשת) הוסיף קסם ייחודי למנה (לאוהבי טעם מתקתק).

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על