מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


לפתיחה מומלצים הסלטים הנהדרים (בשבש; חצילים בשני טעמים; מטבוחה; פלפלים; וחומוס נהדר תוצרת-בית). אלו מגיעים לשולחן בלוויית לחם מופלא שנאפה במקום. לאחריהם מובטח לכם שתתמוגגו על מנות הפתיחה של "יקוטה", וביניהן (כצפוי וכמה כיף): סיגרים, פסטלים ופסטיות. הסיגרים של "יקוטה" ממולאים בתערובת בשר עם תיבול חרפרף, הפסטלים בפרגית טחונה, והפסטיות, העשויות מבצק פילו עדין, ממולאות בבשר, קינמון ופירות יבשים. מעולה!

בין המנות השונות תוכלו להתמוגג גם על האווירה הייחודית וגם על השירות המושקע שמגיע מכל הצוות, ובמיוחד מהשף. זה מתחיל בקבלת הפנים החמה, וממשיך בהסברים המפורטים והסבלניים על המנות וגם בשפע האפשרויות המגוונות שמציע השף בבר. כל זה בהחלט הוסיף להרגשה הנעימה של הבילוי במקום. לעיקריות מוצעים באגף המרוקאי טאג'ינים ובהם מאכלים מרוקאים בבישול ארוך, ביניהם: אוסבוקו עגל, כבש עם כמהין, טלה ברוטב עגבניות ובצל, זנב כבש, זנב שור, מוח וכמובן – קוסקוס. לצד הטאג'ין שתזמינו תזכו גם בסלט ערבי משובח. אין מה להכביר במלים על חגיגת הטעמים שהטאג'ינים השונים עושים בחיך. זו בהחלט הרגשה שהכי כדאי לחוות בעצמכם. ומוטב שתיקחו את הזמן.

ארחי שתשבעו, ויותר, תרצו אולי קינוח. האוכל של "יקוטה" כשר ובהתאמה הקינוחים, אך הדבר אינו פוגע במאום בחוויה. מומלץ להתפנק ו"להוריד" את הארוחה עם תה מרוקאי, עוגיות מרוקאיות מסורתיות ועוגות דבש שמהווים סיומת מתוקה ומופלאה לארוחה מצוינת.
מאת: מערכת ROL
יקוטה: נווה מדבר
"יקוטה" היא מסעדה מורקאית באר-שבעית יפהפייה וכשרה, שמתגאה בוותק של למעלה מ-40 שנה. השף והבעלים בבר מפליא לבשל ולהעניק יחס מלא חום וכבוד ללקוחותיו, והתוצאה היא הנאה אדירה. פשוט כך
מסעדה: יקוטה
כל באר-שבעי שמכבד את עצמו היה כבר פעמים רבות ב"יקוטה", המסעדה המרוקאית בהא הידיעה. את המסעדה פתחה אימו של הבעלים הנוכחי, בבר בן מויאל. שמה של האם, יקוטה, ניתן בגאווה גדולה למסעדה, ששמעה נפוץ בבאר-שבע כבר המון המון שנים, עוד משנת 1965!

למסעדת "יקוטה" – מקום סופר רומנטי עם ניחוח אתני – עיצוב מושקע ויוקרתי, המשתלב להפליא עם הקסם של האזור בו היא שוכנת, בעיר העתיקה של ב"ש בבית אבן אדמדם ויפהפה, שקירותיו צבועים בתכלת עם עיטורי זהב עדינים. בפנים המסעדה ממתינים לבאים ספות מרופדות בבדים מרוקאים צבעוניים ואותנטיים, שולחנות ערוכים לפי כל כללי הטקס, תאורה עוצרת נשימה ואווירה שובת-לב. הכל מעביר תחושה מאוד אותנטית וקסומה, ולרגע אפשר לשכוח שאנחנו בבאר-שבע ולא בלב מרוקו עצמה.

המקום, בניצוחו של השף והבעלים בבר (המקסים והלבבי), מתמחה בבישול מרוקני בטאג'ין ובבישול ים-תיכוני הכולל הרבה בשרים איכותיים על הגריל. מובן שהבשרים על הגריל מצוינים, אבל כשמחפשים חוויה ייחודית באמת מומלץ להתמקד במטבח המרוקאי עשיר הטעמים והאותנטי, שמוצאו מבית אימא. מה שתטעמו ממנו יוכיח לכם שהמצאי לא רק מפתה אלא גם טעים בדיוק כמו שזה נשמע. תוכלו גם להיעזר בעצותיו של בבר, שישמח לכוון אתכם לפי טעמכם להזמנות הנכונות מבין שלל האפשרויות שהתפריט הגדול ומעורר החשק מציג.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על