מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


לווינו את המנות הראשונות בסאקה משובח שנלגם בכוסות קרמיקה בגלזורה יפנית יפה במיוחד, כמו גם שאר כלי האוכל, שרובם הובאו במיוחד מיפן. למעשה כל צלחת שהגיעה עוררה את התפעלותנו. המלצר דפק בעדינות ונכנס לחדר עם מגש יפהפה ובו צ'יזי'מי, מעין בלינצ'ס ירקות ברוטב יפני של סויה ועירית, שמגיע חם, פריך ומתפצפץ בפה (ונטרף תוך שניות). אמנם על השולחן יש פעמון המאפשר לקרוא למלצר בשעת הצורך, אך המלצר המיומן שלנו היה בתיאום נהדר איתנו ודייק לרחשי ליבנו. הגריל הודלק, חימם את החדר הקטן וסיפק חווית מדורה בזעיר אנפין. קיבלנו הדרכה לגבי זמן הצלייה (הקצר מאוד), התהליך (הפשוט מאוד) וזכינו למגש הראשון - נתחים דקים של חזה אווז וחזה עוף שהושרו במרינדה וסודרו במניפה, כמיטב מסורת האסתטיקה היפנית.

מיד נשמעו רחשים נעימים של הגריל. החצי הנשי שבינינו (שגדלה בצלה של אירופה) לא לגמרי הבינה את המשיכה בלבשל בעצמך כשהולכים למסעדה. אבל משהתפרקדה על הכרית והניחה לחצי הגברי להאכיל אותה בבשרים חמים - ששהו בדיוק דקה-שתיים על הגריל ויצאו מדויקים ועסיסיים – היא היתה בהחלט מרוצה מהסידור. בתפריט המסעדה מסופר כי ביפן נהוג שבן משפחה אחד לוקח על עצמו את מלאכת הצלייה - וגברים הרי תמיד חושבים שמלקחיים וגריל עם בשר זה משחק נחמד.

חזה האווז היה מצוין כצפוי, אבל ההפתעה הגדולה היתה חזה העוף. איך לעזאזל הוא יוצא כל כך טעים? האם זו המרינדה? הגריל המיוחד? הצלייה המהירה? בכל מקרה, מעדן שעוד נחזור ונבקש ממנו תוספת. המגש הבא שהגיע כלל נתחי סינטה לבן ושורט ריב בקר, שלוו בצלוחית של רוטב טארה המוכן במקום (כמו כל הרטבים במסעדה) וצלוחית עם מלח גס ופלפל. את המגש השני ליוותה הפתעה נוספת - טקי קומי (קדירת אבן לוהטת מגרניט) עם אורז, בשר וירקות בשילוב ביצה חיה המתבשלת תוך כדי ערבוב נמרץ של המלצר. הוא מסביר לנו שהכיף הגדול הוא אחרי עוד כמה דקות של בישול, אז תחתית האורז הופכת לקריספית. הוא צודק; דבר חדש ומרתק שלמדנו לעשות עם אורז.

למרות שהיינו שבעים וטובי לב, ביקשנו מתוך גרגרנות מגש נוסף של חזה העוף והאווז, ששוב היה מצוין. הקינוח המרענן שהוצע לנו כלל ארבעה סוגי סורבה מעולים - מנגו, קוקוס, פסיפלורה וקאסיס, בליווי שבבי ממתק שומשום, שעוררו אותנו מהחלום המתוק ששהינו בו ואפשרו לנו להתרענן לקראת היציאה חזרה למציאות. כשיצאנו, הצצנו לדלת הזזה שנפתחה לרגע וראינו קבוצה גדולה של חברים או משפחה שאיחדו שלושה חדרונים, וחשבנו כמה כיף יהיה לחזור כאן לארוחה חווייתית ואינטימית גם בקבוצה גדולה. זה אחר, זה טעים, וזה ממש מצוין.
מאת: נדב לוי
מסעדת השמש העולה
"יקיניקו טנקה", מסעדת גריל בשר יפנית בהרצליה פיתוח, פתחה בפנינו עולם אקזוטי והוכיחה שאוכל יפני זה הרבה יותר מסושי. בין דלתות הזזה מנייר, כפכפים יפניים לרגלינו, צלינו נתחים בתנור היקיניקו והתענגנו על 4 סוגי בשר, קינוח וסאקה חם. חוויה מעולם אחר
בהרצליה פיתוח קיימת מזה שנים מסעדה של גריל בשר יפני - הלא היא "יקיניקו טנקה". ביפן נפוצות מסעדות רבות בעלות גריל שכזה, אך בארץ מדובר במסעדה ייחודית המציעה לסועדים חוויה טקסית שאיננה מקובלת במקומותינו. יפן והאסתטיקה המדהימה שלה תמיד משכו אותנו, ושמחנו לשמוע שסוג נוסף של קולינריה יפנית, שהוא לא רק סושי, נמצא במרחק נסיעה קצר. ערב חורפי, הכביש הריק לכיוון הרצליה פיתוח נוצץ מטיפות הגשם. ימינה ברחוב משכית עד הסוף, חנייה נוחה מול המסעדה – והנה אנחנו כאן, מול הכניסה לבועה יפנית בלב המזרח התיכון.

דלת עץ גדולה ומרתקת, ברכה ביפנית נשמעת ואנחנו נכנסים לעולם אחר. מים מפכפכים במפל קטן, מסדרון עץ בהיר, לצדדיו מחיצות מנייר אורז ומוטות עץ דקים. אנו מובלים על ידי מלצר רציני וחביב אל מדרגה נוחה מעץ בה אנו חולצים נעליים, ונכנסים לתוך כפכפים נעימים ויפים שמספק המקום. צעד נוסף ואנו בתוך חדר קטן, יפני למראה, בו נבלה את ארוחת הערב שלנו לבד, באינטימיות מרגשת ונדירה במסעדות. הקירות הם מחיצות נייר אורז שהן למעשה דלתות הזזה, ומאחוריהן יש מקום לשיחה נינוחה ולהתרפקויות זוגיות ללא הפרעה. בנוסף, דלתות ההזזה מאפשרות להגדיל את החלל לקבוצות גדולות יותר, שיכולות גם הן ליהנות מפרטיות. במרכזו של החדר שולחן מהגוני ריבועי שמתחתיו מגרעת נוחה לרגליים, המאפשרת לנו לשבת על כריות העור המרופדות בנוחות של כסא אירופאי. במרכז השולחן הרחב מרמז עיגול המתכת על מרכז החוויה של הערב - תנור היקיניקו: גריל קטן ללא עשן עם רשת מעל אבנים לוהטות, עליו נצלה לעצמנו את הבשרים שיוגשו. על השולחן מונחים גם סינרים קטנים אישיים בצבע בורדו, להשתתפות בחוויות הצלייה.

אל הבועה היפנית שלנו נכנס מלצר עטוי שחורים, כורע על הכרית המיוחדת לו, הניח את המגש על מעין הדום קלוע, ופתח בהסבר קולח על מסורת הגריל היפני שבלב חוויית הארוחה המזומנת לנו. היתה זו כניסה ידידותית לתוך עולם אקזוטי ומפתה; הוא הסביר את המנות שבתפריט הרחב, הכולל מגוון של מנות פתיחה מקוריות כגון חמוצים יפניים ומעדנים אסיאתיים עם טופו או שיטאקה, מגוון גדול של בשרים, פירות ים ואפילו מנות צמחוניות על הגריל.

הגענו אל המסעדה על מנת לבחון את תפריט הטעימות האטרקטיבי והעשיר קולינארית. התפריט מאפשר טעימה רחבה של 3 מנות ראשונות, מגשי בשרים הכוללים ארבעה סוגי בשר, קינוח ובקבוק סאקה חם - בדיוק מה שצריך זוג לא עשיר אך רעב. בהמשך נגלה כי מגש נוסף של בשר מגיע ללא תשלום, במידה ואתה רוצה עוד. בתוספת החוויה הייחודית והזכות לשהות ביפן לשעתיים, זהו אכן דיל נפלא.

פתחנו בסלט הבית הרענן - קערה גדולה של חסות פריכות, גזר, בצל ומלפפון ברוטב בעל טעמים אסיאתיים מובהקים. מפתיע כמה שומשום, חומץ אורז וכמה סודות של השף יכולים לשנות את טעמה המוכר של החסה. לצידו הוגשה קערה נוספת עם קימצ'י - כרוב סיני עם תערובת תבלינים דומיננטיים, טעמים חריפים ומלוחים ואף ניחוח קל של ים. מנה עזה שהיתה לנו חדשה ומרתקת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על