מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


המנות העיקריות חולקו לשניים (כאילו הפתיחה לא הייתה מרשימה מספיק...) מיקס פירות-ים וסלמון בליווי רוטב מתקתק ניצלה על הפלטה הלוהטת, ובמקביל הגיעה צלחת הבשר הראשונה (האירוע שלכבודו הגעתי) – פילה עוף במרינדת שמן סומסום ובצל ירוק, וחזה אווז בשום ועירית. הצלחת מגיעה לשולחן כשכל הנתחים חתוכים דק ומסודרים עליה בסדר מרשים, האופייני כל כך למטבח היפני. הכל כל כך יפה ומעורר תיאבון בו-זמנית, עד שאתה לא יודע אם להתבונן בזה או לאכול את זה. צלחת שנייה של בשר הגיעה ובה ג'ו קאלבי – שורט ריב מובחר, סינטה בשר לבן, וג'ו רוס – פילה בקר מובחר. ושוב הכל כך כך יפה, והחוויה לקחת בעצמך את נתחי הבשר ולשים אותם על הרשת הלוהטת, תוך שאתה שומע איך הם ניצלים לאט והופך אותם מצד לצד מפעם פעם... ואחר כך טובל ברוטב היפני-קוריאני ששמו קוזי זן – שמוגש לשולחן (וואו אני נזכר ויודע שאני חייב לחזור לשם...)... איזו הנאה! אכלנו גם את היסאי טפן יקי, מנה צמחונית של ירקות בתוספת טופו, שנעשית על פלטה לוהטת. אל המנה נלווה רוטב קצת מתקתק ונהדר. אל כל המנות מתווסף גם אורז המבושל בקדרת אבן לוהטת, שמקבל את טעמיו המופלאים מהאבן, וקריספיות מעוצמת הבישול. זה טעים ומגניב בדיוק כמו שזה נשמע. ואם כל זה לא היה מספיק, אז לקינוח קיבלנו גם גלידות תוצרת הבית בטעם תה ירוק, שומשום מסוכר וסורבה שיכר רימונים וענבים – מדהים שגם הקינוח מצליח להדהים ולחדש.

"יקיניקו טנקה" היא בהחלט אחת מנאות המדבר ביובש הריגושים שההתפתחות הקולינרית "הביאה עלינו לטובה". למסעדה הזו יש באמת חידושים מרתקים להציע! המקום, האנשים, האווירה, חווית הצלייה – כל אלו גורמים למקום להיות הדבר המתאים ביותר לכל אירוע שרק תרצו. הכי טוב בזוג, לטעמי. המקום סופר-רומנטי. אבל אם זה לא מצבכם אז פשוט חפשו תירוצים. זה כדאי. למשל, אם חבר מגיע מחו"ל או אם מישהו קרוב חוגג יום הולדת או יום נישואים, או סתם כי בא לכם להתרגש! קל מאוד להגיע לשם (רק תיזהרו כי לא תרצו ללכת הביתה...) ויש חנייה נוחה באזור, ולאלו מאיתנו שישיבה בגומחה הנמוכה קצת מסורבלת עבורם, יש אפילו חדרים מערביים, המציעים את אותה החוויה בניחוח מערבי יותר (אבל עצה ממני: כל עוד המפרקים שלכם לא חורקים כמו הדלת של הרכב שלי – לכו על החוויה האוריינטלית, כי היא שווה את זה).

המסעדה אינה זולה אבל כשמשכללים את החוויה שאתם מקבלים עם האיכות שבאה איתה זה שווה כל שקל. אחרי שתצאו מהמקום תבינו בדיוק כמה משמעות השם "יקיניקו טנקה" – צליית בשר על אש גן העדן - מדויקת. וכל מילה נוספת מיותרת.
מאת: עידן בר שי
אחרי הצונאמי
"יקיניקו טנקה" היא מסעדה יפנית-קוריאנית ייחודית ודי וותיקה בשטח. משמעות שמה המוזר של המסעדה היא צליית בשר על אש גן עדן וכשתכנסו למקום, ותתמסרו אליו, תבינו בדיוק כמה השם הולם את המקום. חוויה!
בהרצליה פיתוח יושבת לה אחת המסעדות, או יותר נכון להגיד החוויות, היותר מרגשות שתחוו. זה לא סוד שהיום המצב הקולינרי שלנו כאן הוא אחד הטובים אם לא ה-... וכאשר כל אדם יכול להרשות לעצמו להחזיק את המילים קרפצ'יו או טארט טאטן בלקסיקון היומיומי שלו זהו סימן שבהחלט הגענו לאחת הפסגות הקולינריות שהמדינה הקטנה שלנו ידעה. לכן, לאור המצב הקיים, נשאלת השאלה איך יוצרים גירוי חדש? איך ממשיכים להתפעל? איך מגלים משהו שעוד לא חווינו? והנה לכם עצתי – "יקיניקו טנקה" היא בדיוק המקום עבורכם, אם, כמוני, גם אתם מחפשים ריגושים קולינאריים חדשים במציאות של היום.

"יקיניקו טנקה" היא מסעדה יפנית, בהשפעה קוריאנית. אין שם סושי, ואין שף צמוד שמכין מנות לנוכח עיני האורחים, מה שיש שם הרבה יותר מגניב... כבר בכניסה למסעדה אתם מבינים שנכנסתם לעולם אחר. קריאת שלום יפנית מנומסת מקבלת את פניכם ואיתה המארחת המבקשת בנימוס להוריד נעליים, כנהוג בכל בית ביפן, ומובילה אתכם לחדר אינטימי שקירותיו עשויים מנייר יפני. במרכז החדר ניצב לו שולחן נטול כיסאות. בשלב זה המארחת מסבירה שביפן לא יושבים על כיסאות אלא שלכל שולחן יש גומחה סביבו, בה מתיישבים הסועדים, כאשר בית החזה שלהם הוא בגובה השולחן – נשמע קצת מלחיץ אבל מניסיון זה ממש כיף. אולם זו לא הייתה ההתרגשות הגדולה באמת, כי במרכז השולחן יש חור המכוסה רשת, ובתוכו גחלים. כשהמארחת הודיעה שעוד מעט תידלק האש בלב השולחן כבר ריחפתי ברקיע השמיני. מילותיה של המארחת נשמעו ברקע , מסבירות שכעת נוכל לבחור מהתפריט מגוון שלם של מנות ושאנחנו נהיה אלו שניצלה לעצמנו את האוכל. וואו! זה הרבה יותר מגניב מלראות בחור אסייתי מקפיץ כמה שרימפסונים באוויר!

התבוננו בתפריט וההתרגשות רק החלה: מגוון נתחי בשר מרשימים מהמטבח האסייתי והקוריאני, פירות-ים וגם מבחר לא מבוטל של מנות צמחוניות, המתינו לנו ולטיפולנו המסור. ההתרגשות כבשה אותי ולא ידעתי מה להזמין. הכול נשמע כל כך טוב. לבסוף החלטנו ללכת על מנה מיוחדת שהמסעדה ממליצה לכבוד חגיגת עשר שנים להקמתה, אבל לתת לעניין טוויסט קטן וליהנות גם מהמנות הצמחוניות.

רגע לפני שהכול מתחיל הוגשו לנו אושיבו – מגבות חמות להתרעננות – ואת הארוחה התחלנו בכלל בקנקן קטן של סאקי חם. בצמוד אליו הגיעו שלוש מנות פתיחה: סלט הבית ברוטב יפני, קימצ'י מירי (כרוב סיני כבוש), וצ'יז'ימי (מעין פנקייק ירקות קראנצ'י). אחת מהנה יותר מהשנייה. התחלה מעולה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על