מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


גומה סושי – כדור סושי ובו שיטאקי ושומשום בוואסאבי קרים עטוף בסלמון (או דג אחר) כשלידו טחינה. את הסושי אוכלים לאחר ניגוב קל בטחינה, וכך מגלים כי טחינה יכולה לשדרג לא רק חומוס. לטעמי מדובר במנה מעט כבדה (במיוחד יחסית לסושי הקליל מטבעו), שעלולה לא להשאיר מקום לרולים ראויים אחרים.
אנאגו מאקי פוראיי – רול צלופח וירקות מצופה בפירורי לחם ומטוגן, המוכן בקופסא יפנית מיוחדת, בשכבות, וכך הוא זוכה לצורה רבועה ולשילוב טעמים מהנה. מומלץ במיוחד לחובבי הרולים הקריספיים.
סלמון וואסאבי ספיישל – רול שרימפס קצוץ בוואסאבי קרים, עטוף סלמון נא. היעדר האצה, השימוש בסלמון כמעטפת, ושאר מרכיבים משמחים הופכים את הספיישל לחגיגה מיוחדת עם שילוב טעמים מפתיע ומענג במידה שווה.
פרמיד ספיישל – סלמון סקין פריך וירקות, עטוף סלמון צרוב ואבוקדו. רול נעים שמומלץ לאכול אותו עם כמות נדיבה של סויה להעשרת הטעם. הסויה ביאקימונו, אגב, היא מתוצרת עצמית (כמו גם הג'ינג'ר הכבוש) ומאופיינת בעדינות רבה בניגוד לסויה המלוחה אותה אנו צורכים בדרך כלל.

שתי מנות הסושי אחרונות שהזמנו היו ניגירי ספייסי – כדור אורז עטוף בניגירי טונה ועליו טונה קצוצה עם בצל ירוק וספייסי מיונז (ניתן להזמין את המנה עם סלמון או ילוטייל) וספיישל ריינבואו – רול סלמון נא עטוף בדגים קצוצים (סלמון, טונה וילוטייל) מבחוץ.
חד משמעית מדובר בשתי מנות הסושי הטעימות ביותר שאכלנו מעודנו – חובה לכל אורח במסעדה לטעום מהן, וחובה לכל חובב סושי להגיע ליאקימונו רוטשילד ולו על-מנת לזכות בחוויה מופלאה זו.

לקינוח הוגש לנו קרם ברולה עם טפיוקה – סיום מרענן והולם לארוחה מרגשת, שאחריה הבנו בדיוק למה יאקימונו היא המסעדה היחידה בארץ אשר זכתה בפרס "כוכב היהלום" היוקרתי של האקדמיה האמריקאית לאירוח. אין ספק ש"יאקימונו" ראויה לכבוד ותשואות, ושכל חובב סושי חייב להתנסות בחוויה הקולינארית המפעימה שהיא מספקת.
מאת: מערכת ROL
לומדים שפה חדשה
"יאקימונו", היפנית התל-אביבית האהודה, מספקת סושי פנטסטי. פשוט כך. ולמרות שאין צורך להוסיף – הנה כתבה שתפתח לכם את בלוטות הטעם. והחשק
מי שבאמת אוהב סושי, אוהב אהבת אמת ולא נגרר אחרי טרנד כזה או אחר, חייב – אבל חייב! – להגיע ל"יאקימונו", המסעדה היפנית השוכנת ברוטשילד 19 עוד לפני שרוטשילד הפך לשדרה הקולינארית המובילה של תל-אביב. שם, במוסד הוותיק והאהוב, תבינו מהו סושי איכותי. אני הבנתי.

אבל עוד לפני הסושי התענגנו על סאקה קר מוגז (Ozeki) – גרסה יפנית ליין נתזים, אותה שותים מכוסיות שאט והיא מלווה את הארוחה בנופך מתקתק – ועל שלל מנות פתיחה: סלט קאיסו – סלט אצות ומלפפונים ברוטב סונומונו; סשימי של דג דניס ודג קינג האמאצ'י; סלט סשימי – פרוסות של סלמון, ילוטייל וטונה על מצע אטריות שקופות וירקות ברוטב השף; וקורומה אבי – ג'מבו שרימפ ברוטב וואסאבי קרים. הסלט היה מתקתק, נעים ומרענן, אך לא ניחן בטעם יוצא דופן. הג'מבו שרימפ הרים את הרף ובשרו היה עשיר ועסיסי, ואת עיקר התשואות קצר הסשימי – גם ביחידות וגם כסלט. זה היה הסשימי הטעים ביותר שאכלתי מעודי, וייתכן כי הוא הטעים ביותר שאוכל אי-פעם. הדגים היו טריים ועסיסיים ונמסו בפה. ניכר בהם כי הם נשמרו, נחתכו והוגשו באיכות הגבוהה ביותר.

בשלב הזה עלה על הבמה הסושי, וכל הזרקורים הופנו אליו. "יאקימונו" מקפידה על הגשה מעוררת תיאבון ועל צ?לחו?ת שמעניק לכל רול את הכבוד הראוי לו, ובכלל, אסתטיקה היא ללא ספק התכונה הבולטת במסעדה. החל מעיצובה המדויק, דרך גישתם המקצועית של המלצרים, ועד ההקפדה על החלפת הצלחות האישיות בתום כל מנה. אבל עם כל הכבוד למלצרים, ביאקימונו הכוכב הוא הסושי. טעמנו כמה וכמה סוגים, וכל אחד התעלה על משנהו:

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על