מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ידידי מבין האוכל בחר להזמין 'עוגת-דניס' – פילה דניס מגולגל ובתוכו תפוח אדמה, שרימפס, קלמארי ומולים עם רוטב שמנת פטריות (או עם רוטב עגבניות). אני בחרתי לפעול לפי המלצתו של אליאס (שהינו בנו של בעל המקום – עובדיה), בכל זאת הוא התחיל ללמוד את רזי המקום עוד מגיל קטן מאז ימי יפו הקסומים, וכך הזמנתי פילה מוסר ברי, עטוף בבצק פילו ברוטב עגבניות ובזיליקום. מנה מופלאה ועשויה פשוט מהלב.

בגזרת המתוקים לא יכולנו לפספס את 'פונדו' – שוקולד מריר משובח בתוספת כדור גלידה, וכדי להירגע מכל הטוב הזה סיימנו בשתייה חמה, ידידי עם אספרסו ואני עם קפה הפוך.

אבל חשוב לספר כאן ש"הסוכה הלבנה" לא רק מאכילה את אורחיה באוכל מעולה, בעליה ועובדיה גם מתפנים במקביל למעשים טובים. במטבח נערכים לעיתים ותורמים מנות לביה"ח בת"א, לחסרי בית ואף חלק קטן מהטיפים של הצוות נתרם לאנשים בעלי מוגבלויות. המקום, רחב ידיים. תוכלו לשבת בחוץ או בפנים, ואם תרצו לחגוג כל אירוע שהוא גם לצורך זה יש מענה למסעדה המקסימה הזו.

עבורנו חווית הישיבה לצד הים, מול השקיעה ובאווירה הקסומה של המקום, וכמובן המנות המושקעות שהן תענוג לחיך, יצרו אוסף איכותי של דברים טובים שהפכו את החוויה הקולינארית להיות עוד יותר בלתי נשכחת – ים של פינוקים כבר אמרתי?
מאת: כרמית אופק
אפטר סוכות
"הסוכה הלבנה", מסעדת הדגים מנמל תל-אביב, מפגינה אלגנטיות וטוב טעם. יש לה חלל מרווח ועיצוב מושקע, נוף ימי מדהים ושירות מקצועי ואדיב – אלה עמודי התווך שלה החוברים אל האוכל המצוין המוגש בה ומייצרים הנאה מושלמת
זה היה בשעות אחר הצהרים, הזמן האידיאלי לרדת לכיוון נמל ת"א, לתפוס את השקיעה ובעיקר ליהנות מכמה דברים טובים במיוחד. הפעם החלטתי שדי... אחרי כמה שנים הוא בהחלט ראוי להצטרף אלי לחוויה קולינארית, אחרי הכל מדובר באיש שמבין משהו באוכל טוב ואפילו עוסק בכך מעט, וחשוב לא פחות, הוא תל-אביבי לעת מצוא, דבר שיסייע לי שלא ללכת לאיבוד ככה סתם בנמל.

האוויר היה קריר משהו אך לא יותר מידי, מה שאפשר לנו לשבת בחוץ, להרגיש את הבריזה מהים, לשמוע את קולות הסועדים ופשוט להתרווח ולהתחיל להתענג על אוכל טוב ואפילו משובח. "הסוכה הלבנה" היא מסעדה ותיקה שהחלה לפעול עוד לפני כעשור ביפו. מאז העתיקה את מקומה לנמל ת"א (ופועלת כבר לא מעט שנים במקום). אם תשאלו אותי, אז בחירת הלוקיישן בהחלט ראויה.

התחלנו את המפגש בטוב. ידידי הזמין יין ריזלינג לבן חצי יבש ואני יין מרלו אדום חצי יבש. לא עברו כמה דקות ומיד הגיע מבחר מגוון ביותר של סלטי הבית (כ-12 סוגים), המתלווים למנה העיקרית וכלולים במחיר. מה לא היה שם, הכל מכל: טחינה ירוקה, סלסה עגבניות, זיתים כבושים, ירקות בחומץ, חציל במיונז, חציל טבעי, טבולה, חומוס, גזר מרוקאי, חמוצים כבושים (גזר וסלרי עם שמיר). כל אלו הגיעו יחד עם שלוש מנות נלוות מרכזיות: סלט ירקות על מצע של חסה, חריימה, וחציל בלאדי על מצע של טחינה ירוקה. ואם זה לא מספיק אז גם סלסלת פיתות מפתיעה, שבראשה מתנוססת פיתת זעתר שווה. יאמי! בדיוק כפי שאני אוהבת ורגילה מביתי שלי.

הסלטים היו איכותיים ופיקנטיים ואיך לא? שהרי בכל בוקר טוחנים ומכינים אותם מחדש. אבל הסלטים היו רק הקדימון לפני המנות הראשונות והעיקריות. כנראה שכך זה ב"הסוכה הלבנה" שכן, השף אמיר מתקתק עניינים במטבח. ואני חייבת לומר – אתה בלתי נשכח. והשירות, אישי ומקצועי וכל כך מוצלח. לדעתנו, שניהם יחד מהווים את מה שקרוי: סוף הדרכים! או כמו שאמרתי לאמיר השף: "סוף השבילים", וזהו תיאור שבהחלט מבטא את התענוג (אבל את הקרדיט לתיאור העממי, המצחיק משהו, אני חייבת לתת לאחי אביעד, אדם קולינארי במיוחד).

הבטחנו לעצמנו לא לשבוע לחלוטין, ולהשאיר מקום למנות הבאות, ובדיעבד אני שמחה שהצלחנו לעמוד במשימה, שהרי המנות הראשונות הצדיקו זאת. על שולחננו הונחו אחת אחרי השנייה: 'טרטר שרימפס' – סלומון מעושן ממולא בקלמארי ושרימפס מאודים, ובאמת שאי-אפשר לעמוד בפני המנה הזו. המנה השנייה שהגיעה הייתה פטריות מוקפצות ברוטב סויה, ג'ינג'ר, שום, צנוברים ואגוזים. מבחינתי זוהי מנה שמהווה אוסף גסטרונומי מגניב שמותיר בחיך ובנשמה טעם של עוד. ובחיי שרציתי עוד אך אגף המנות העיקריות קרא לי לעצור את עצמי!

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על