מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


לאחר סבב המנות הראשונות, הפכנו צמאים ביותר ולשם הגיוון הציע לנו מוטי את משקה הבית, גזוז של פעם - משקה בטעם מישמש, המוכן במיוחד עבור "WELL DONE" ומוגש בכוס חצי ליטר, חגיגה בפה!

ועכשיו, לאחר מנוחה קלה, הגיע הצורך בקצת ברזל, B-12 וחומצה פולית ובקיצור ב-ש-ר. כמובן שגם כאן קיבלנו בשר כיד המלך אבל זה לא העיקר, כי העיקר הוא הטעם ו- "WELL DONE" זה המקום! אם בכל מסעדה פילה בקר זה הבשר המצטיין, הרי שב-"WELL DONE" הוא בהחלט הצטיין - אבל היו לו מתחרים שהצליחו לעקוף אותו ובגדול, ביניהם הקבב והפרגיות, שהיו כל כך עסיסיים שפשוט נמסו לי על הלשון. גם האוכף טלה (או בשפה פשוטה, ה-T-BONE של הטלה), שהוא החלק הכי משובח הוא ממש מצויין. ועכשיו (אוכלי הכשר - אני ממליצה לדלג לפסקה הבאה, כי זה הולך להיות קשה...) למנת הדגל: הרשו לי להציג בפניכם את הפילה לבן, אחחח, הפילה לבן עם הרוטב פלפלים... תאווה, פשוט תאווה לחיך, עסיסי וטעים, אין מילים, חובה לטעום!

חשוב לציין שבשום אופן אי אפשר להגיע לרמת טעם כזו אם הבשר הוא לא הכי איכותי שיש, ללא פשרות, כזה שנבחר בקפידה ע"י מקצוענים. כך עובדים ב-"WELL DONE". מסקנתי היחידה מחוויית הבשרים של "WELL DONE" היא שלא סתם השמועה מספרת על האוכל במסעדה שהוא well done - אבל הבשר מומלץ שיהיה עשוי medium (או במקרה שלי, rare ).

אבל בזאת לא סיימתי, למרות שלטעמי, בדרך כלל, הבשר הוא גם העיקרית וגם הקינוח - ואחריו עדיף לסיים כדי להשאיר את טעמו של הבשר בפה. הפעם חרגתי מהרגלי וטעמתי עוד מנה משובחת אחרונה הנעשית במקום, ה-בוואריה ה-כי טעימה שאכלתי (ורק חשוב לציין שכבר לא יכולתי לאכול יותר), עם קרם איכותי וביסקוויט טעים בקרקעית מעוטר ברוטב שוקולד... חוויה כמו כל הארוחה. כעת כל שנותר הוא לבקש מהמלצרית סיגר קובני משובח, להדליק ולנוח.

"WELL DONE"
אורי צבי גרינברג 25, תל אביב (קניון אזורי חן)
טלפון: 03-6998139
מאת: מיכל רוקר
WELL DONE - מקצועני הבשר
"WELL DONE" היא מסעדת בשרים מושקעת בקניון אזורי חן, המעוצבת בסגנון דיינר אמריקאי ומגישה שלל מנות בשר עסיסיות שעשויות ביד אמן. המסעדה מנוהלת בידי משפחת ברזילי, כשגם הסבתא מכינה ממטעמיה ומעניקה טאץ' מסורתי לתפריט המגוון. אחרי שלל מנות ראשונות וגזוז של פעם, הגיעו הבשרים: אוכף טלה, פרגיות ומנת הדגל: פילה לבן ברוטב פלפלים... פשוט תאווה לחיך. מחומרי הגלם ועד התוצאה הסופית, ניכר שכאן מבינים בבשר
מסעדה: ארל'ה
"WELL DONE" היא מסעדת בשרים וגריל מושקעת, המעוצבת בסגנון דיינר אמריקאי סטייליסטי, פרי עיצובו של האדריכל מיכאל צימרמן. את התפריט הרכיב ינקל'ה שיין (הזכור לטובה מ"אגדיר", "מיט בר" ו"סבסטיאן"), כשהסגנון בעיקרו הוא ישראלי ומזרחי - עם טאצ' מהמטבח היהודי, כמיטב המסורת של סבתא ברזילי.

בעלי המקום הם בני משפחת ברזילי, שלכל אחד ואחד מהם נגיעה ותרומה בתחומו הוא – וכך הופכת המסעדה למה שהיא: אהרל'ה ברזילי, המייסד והבעלים לשעבר של "מפגש הסטייק", מנהל את המסעדה ביחד עם בנו, מוטי. את הקירות מקשטים ציוריה של חנה ברזילי, המתחלפים מדי כמה שבועות. והסבתא, שאת תרומתה כבר הזכרנו, אחראית על מעדני הכבד הקצוץ - ובחורף על הצ'ולנט (המבוקש במשך כל עונות השנה...)

"WELL DONE", שצברה כבר ותק של כ-8 שנים, עברה לפני 3 שנים למשכנה בקניון אזורי חן, עוד כשמסביב היה רק חול וחול ולפני הבנייה המואצת. כיום, ניצבת המסעדה בלב השכונה - אבל שלא תטעו ותחשבו כי במסעדה שכונתית מדובר: "WELL DONE" היא מסעדת בשרים מהמעלה הראשונה בה כל מנה ומנה מושקעת באיכות, הקפדה עם הרבה אהבה.

מוטי, המארח המושלם, מילא את שולחננו תוך דקות ספורות במיטב המנות הראשונות, שכל אחת ואחת מהן תאווה לחיך: סמבוסק, אפוי לא מטוגן (כפי שאמר ג'יימס בונד) הממולא בבשר כבש, קובה המכילה בשר בקר מתובל ברוטב סודי ביותר, כבד קצוץ (המתכון של סבתא) ממנו לא יכולתי להפסיק לטעום, מלפפון ביוגורט, סלט תורכי, חציל בטחינה וחומוס מעורב עם טחינה - טעם מיוחד האופייני למתכוני הבית של "WELL DONE". ולכל אוהבי החצילים, גם מסעדת "WELL DONE" אוהבת אתכם עם שתי מנות ייחודיות: חציל ים תיכוני - חציל שלם הפרוס לשתיים ממולא בגבינת פטה בטעם של יוון, וכן מנה חדשה, המורכבת מהשילוש המעניק לה את טעמה המיוחד - חציל, יוגורט ונענע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על