מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 12.12.2017


בגזרת הקינוחים הלכנו על קרם ג'ינג'ר, ביסקוויט של פקאן סיני ואורז תפוח עם גלידת נענע. הקינוח הנוסף היה מרקיז שוקולד מריר, גלידת שוקולד, קרם שנטילי ומוס שוקולד חלב. שני הקינוחים היו מוצלחים ושופעים מתיקות. את הארוחה ליווינו בכוס יין אדום (רקנאטי), שסחפה אותנו סופית במערבולת החושים הכמעט הזייתיים של הארוחה.

לסיום, כמה מילים על המקום: את "ויולט" פתחו יוסי שטרית ואשתו נעמה. יוסי מביא עימו למעלה מחמש עשר שנות ניסיון בתחום המסעדנות. במסעדה מגשימים בני הזוג את חלומם ומביאים תחושה של חו"ל ונינוחות אירופאית ללב הארץ. הם פתחו מקום שלתחושתם מעניק לאורחים את החוויה האוהבת שלהם. ואכן, "ויולט" היא מסעדה יפהפה, רומנטית וכזאת שבה האוכל הבאמת משובח - נעשה כולו מהלב.

כשישבנו הסתכלתי סביב וראיתי אוכלוסייה מגוונת יחסית. לדברי נעמה, למקום מגיעים במיוחד אנשים מירושלים ואפילו מחיפה. נראה כי רבים מהלקוחות הם כאלה שחוזרים שוב ושוב (הסועדים שישבו לידנו ביקשו לדבר עם השף ולשבח אותו על האוכל, מה שחיזק את ההרגשה הזאת). מצחיק לחשוב שבמרחק כל כך קצר מהמולת העיר יושבת לה מסעדה יפהפייה, שרק מחכה שתגלו אותה. שנת הצהריים שליוותה את אותו יום שישי הייתה מתוקה מתמיד.
מאת: גלעד אנגלברג
פריחת הויולט
מסעדת "ויולט" שבמושב אודים מביאה עימה תחושה וקלאסה של חו"ל היישר ללב הארץ. במסעדת השף מגישים תפריט גורמה אירופי-צרפתי שנותן מענה קולינארי מושלם מראשונות ועד אחרונות. פסטורליות, צמחייה ירוקה וציוצי תוכים משלימים את התמונה
יום שישי בצהריים. רוני ואני יוצאים מת"א בדרכנו לצהריים ב"ויולט". החלפנו חוויות - בכל זאת, שני חברים טובים שלא התראו הרבה זמן – ותוך כמה דקות הנה הגענו למושב אודים. בדרך למסעדה חלפנו על פני הווילות והבתים של המושב; דקות ספורות ואנחנו כבר ב"ויולט".

הכניסה למסעדה מאוד הרשימה. "ויולט" שוכנת בתוך מושב אודים ומהווה פנינה של שקט פסטורלי בלב אזור עירוני (נתניה). מסביב למבנה עצי פקאן, שיחים, שרך ירוק ומרשים שמטפס ומעטר את הקיר החיצוני וגם תוכים (כן, כן תוכים!) משתלבים ברקע - אווירה שמהווה הזמנה בפני עצמה. נכנסנו פנימה. מזג האוויר היה אביבי ונעים, מה שהוסיף לתחושה הטובה. נעמה קיבלה אותנו בחיוך מלבב והושיבה אותנו בשולחן מרכזי. העיצוב במסעדה עדין וקוסם, כשהרווח הגדול יחסית בין השולחנות מוסיף לתחושת הפרטיות והאינטימיות, שלתחושתי חסרה בהרבה מסעדות.

הצצה בתפריט הביאה איתה התלבטויות. כמעט כל המנות שהופיעו עשו רושם ועוררו עניין; התיאור המילולי שלהן הוסיף סקרנות וגירוי. כיוון שהיינו שנינו רעבים למדיי, החלטנו ללכת על ארוחה מלאה. כמנות ראשונות נבחרו קלמארי ממולא וקרם גספצ'ו. יש לציין כי שתי המנות הראשונות היו מקוריות בעיניי, עם שילוב טעמים ייחודי ומפתה בפני עצמו. הקלמארי היה ממולא בחציל שרוף ופטה על תבשיל עדשים ויוגורט צאן. הקלמארי שאני רגיל אליו בדרך כלל בא כמו שהוא, כך שתוספת העדשים והיוגורט הייתה מבורכת. קרם הגספאצ'ו הוא בעצם מרק מעגבניות שרי עם חציל שרוף, קרם פרש ופלפלים קלויים. אפשר כבר להבין שהחציל השרוף הולך חזק ב"ויולט" - ובצדק. המרק הקריר היה קל במיוחד וא?פשר מעבר חלק לשלב העיקריות, לו ציפינו עד מאוד.

כמנה העיקרית אני בחרתי בתבשיל בשר בקר עם גרגירי חומוס, ציר בקר וירקות חורפיים. המנה, שנחשבת על פי המלצרית כמנה חורפית, היא למעשה מנה מצוינת בכל עונות השנה. המנה מגיעה בתוך מחבת חם, הבשר פשוט נמס בפה והירקות מסביבו התאימו למיקס המוצלח. בעיניי, הייתה המנה גולת הכותרת של הארוחה. ידידי הרעב הזמין פילה דג, שהגיע עם קרם שעועית לבנה, רגו פטריות ושמן כמהין לבנות. המנה הזו אף היא לא א?כזבה; רוני דיווח כי הטעם הטבעי של הדג הבשרני התמזג היטב עם קרם השעועית והכמהין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על