מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


זהו. עכשיו הגיעה הזמן לעיקריות. איתמר, בכישורים השמורים עימו הזמין פנה פסטו-סלמון. שילוב ביזארי שלא נשמע לי קשור בהתחלה. אולם חבר'ה, מדובר באחת הפסטות המיוחדות והטעימות שיצא לי לטעום. הפסטה בושלה עד לרמה הנכונה, המשאירה בה טיפה של קשיחות. הרוטב הורכב מבסיס פסטו ושמנת, מתוגבר בצנוברים, בזיליקום, פרמזן וסלמון. את כל אילו מעטרת גבינה בולגרית מגורדת. דרוש אומץ, חוצפה מסוימת בכדי לשים באותה צלחת סלמון ופסטו. אולם התמהיל היה נהדר – הפסטו שמר על דומיננטיות ואילו הסלמון הורגש באופן יפה, כמעט פיוטי. מדהים מה אוסף של פריטים שכאילו לא קשורים אחד לשני יכול לעשות שמשלבים אותם באופן הנכון.

עבדכם הנאמן בחר בפילה סלמון ברוטב פרובדל על מצע מפתיע של כרובית. מנת ביסטרו קלאסית. מדובר בצמד פלחי דג טרי חרוכים בגריל במשרה מתקתק עם קונפי שום, שרי ולימון ומקבץ עשבי תיבול. מנה נפלאה ומעניינת הדורשת גם כן תעוזה מסוימת מצד השף. גם כאן ישנו שילוב בין טעמו הבשרני של הסלמון למתיקות הקונפי, אולם זו אינה מגיעה לקרסולי הפנה סלמון-פסטו שעוד בערה בזיכרוני זמן רב אחר כך.
מדושנים מעונג ומפוצצים למשאי ביקשנו את הקפה המקומי. גם שם "קפה וניס" לא אכזבו. הגרסה המקומית מגיע בצמיגות גבוהה, טעם עדין בעל חספוס מסוים - לא מתוק מידי עם הד מריר. אין ספק כי קפה במקום יודעים לעשות, דבר הניכר גם בדיוק הקצף על שפת הספל.
לאחר סעודת מלכים זו קינוחים בם בהחלט דבר מיותר, אולם עבודה זו עבודה ומישהו צריך לספר לכם ששווה להגיע למקום גם רק לקפה ועוגה.

בעקבות הפצרות המלצרית אחי שם פעמיו על פאי שוקולד בליווי גלידת וניל. זוהי מנה נפלאה לאוהבי המתוק. מדובר במסת קקאו כבדה, בעלת לחות גבוה על מצע מענג של בצק אפוי. לאחר מכת השוקולד בפה מתגלים טעמים נוספים כגון אגוזים והד של תבלין שלא הצלחתי לאתר. אני ביקשתי לתור אחר הבלינצ'ס, בעיקר משום שהוא נעשה במקום עם רגע ההזמנה. מודבר בזוג בצקים דקים מגולגלים וממולאים בגבינה, לצד כדור גלידת שוקולד לשבירת טעמים: חם-קר, לבן-שחור, שוקולד-וניל.
זה המקום לציין כי צמוד לבית הקפה ישנו "וניס בוטיק" שזוהי חנות קטנה המציעה את מבחר מרכולתו המקורית של המקום בדמות ממרחים, ריבות ושאר מאכלי בוטיק המיוצרים טרי במקום בכל יום.
לסיכום בית קפה נפלא, מיוחד ומעניין. מצוין כמקום שקט לשיחה או לרעבים בשעות הצהריים. אי ונציאני בלב העיר.
מאת: יאיר אלטמן
קפה וניס: הרבה יותר מקפה
בין הפסטה לפסטו, בין הסלמון לקונפי, נהנינו עד מאוד ב"קפה וניס" בגבעתיים, שמזה עשור מצליח לשמור על זהותו כקפה-מסעדה באווירה שכונתית במובן הטוב של המילה - עם תפריט של מסעדת איכות לכל דבר
מסעדה: קפה וניס
הקיץ כבר פה מביא איתו שלל ניחוחות ופריחה, וזה בדיוק הזמן בו בתי הקפה הקטנים רואים עדנה מחודשת. שוב אין צורך להסתתר מאחורי זכוכיות ולהתקבץ סביב ספל מהביל כשבחוץ גשום וקר. עכשיו ניתן סוף סוף לפתוח מגופים, לצאת החוצה אל שירת הציפורים ולצל שמשייה ביום קיצי רענן ללגום קפה משובח... אין ספק כי בתי הקפה בקיץ הם סיפור אחר לגמרי ומהווים תרבות בפני עצמה. אין גם ספק שתרבות הקפה בגבעתיים נשענת כבר עשור על "קפה וניס". תחילתו בסניף קטנטן שברחוב עמישב אשר הצטיין באופיו החם ואווירה איטלקית והפך עד מהרה למוסד מקומי וסמל לתרבות הקפה בגבעתיים. עם ההצלחה בחרו בעלי המקום, בני אותה משפחה, להעתיק את ההצלחה גם אל רחוב ז'בוטינסקי. גם הסניף החדש שומר על אופי של בית קפה שכונתי, חם, אינטימי ומשפחתי.

המוסיקה צעירה ותוססת ועתירת פיוז'ן וקאוורים. עיצוב המקום מודרני ומשדר ביסטרו לכל דבר. ניתן לשבת בפנים בכיסאות עץ משוחים לכה כהה, באזור הלאונצ' מעל קריות בצבע סמוק או ליהנות משיחה קולחת לצל עצי הפיקוס בחוץ בליווי בריזה קיצית בניחוח ים. צבעי המקום הכהים (בורדו וחום) נשברים בניגודיות בכתום וצהוב המשדרים גם כן חום, ואכן במקום שורה אווירה אינטימית ונעימה. עם כניסת הערב, תאורת הפורצלן בפנים בית הקפה ממלאה את המקום באור כתום, ואילו בחוץ ישנם מנורות רחוב בעיצוב ונציאני שכאילו מזמינים את האורח האקראי להיכנס פנימה. אנו הגענו בשעות הערב המוקדמות באחד מימי אמצע השבוע ועמדו משתהים דקות ארוכות על האי האיטלקי הזה שצמח לו במרכז גבעתיים. נהנים מפלאי המקום נכנסו עבדכם הנאמן מתוגבר באחיו הגדול, - איתמר, שנלקח לאחר שהאשים אותי בקיפוח עז בליווי הקרירה הקולינארית שלי...

מבט קליל בתפריט גילה שלא רק על קפה חשבו ב"קפה וניס". המבחר הקולינארי של המקום לא יבייש כל מסעדה. מדובר בביסטרו קלאסי עם דגש איטלקי הממשיך את הלוק הציורי של המקום. תפריט החורף מגוון ומציע מבחר כריכים, טוסטים, פינת בוקר טוב ומקום יפה השמור לפינה האיטלקית. לפתיח כיבדו אותנו ב"קפה וניס" בלחם שום נהדר. הגרסה המקומית מגיעה בפלחי ג'בטה חרוכים למחצה המשאירים מקום מסוים ללחות המקורית של הלחם. מעליו ניבזקו שמן זית איכותי, חמאה, פסטו וכמות נדיבה של פתיתי שום. דרך נהדרת להתחיל את הסעודה או כסתם נשנוש לצד הקפה. ישנה גם את פינת המיוחדים שזכתה מאיתנו להתייחסות מיוחדת. איתמר ואנוכי התלבטנו בין פיטריות ממולאות, חציל בלאדי וצלחת אנטי פסטי. לבסוף צדו עיננו את הראשונה, בעיקר משום הבטחה למילוי בגבינת עיזים וטיגון עמוק. הפטריות מגיעות בארבעה גושים מוזהבים, טובעים ברוטב פסטו מיוחד ומעוטרים בעלי רוקט. מנה נפלאה, גם במובן הויזואלי שלה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על