מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לאחר שסיימנו עם המרק ובמהלך ההמתנה למנות העיקריות קיבלנו "ריפיל" של הלחם עם האיולי והזיתים. חשוב לציין שהריפיל הגיע אוטומטית ביוזמתו של המלצר, מה שנתן תחושה של נדיבות ושירות טוב. לעיקריות לקחנו ממולאים של קישוא ופלפל בבשר בקר ואורז. המנה הייתה לא כבדה, מתובלת היטב והצביעה על הבנה מעשית של השף במטבח, יחד עם אנטריקוט שהיה מלווה באורז לבן לפי בחירה. הבשר היה עשוי היטב, רך ונימוח והשתלב היטב עם בלוטות הטעם. לקינוח בחרנו לחלוק בנוגט קפוא ברוטב פירות אדומים – מנה מעניינת שמצליחה להתגבר על הכשלים השכיחים של קינוחים במסעדות כשרות ולהיות פשוט טעימה.

בזמן הארוחה צפינו בג'רארד מסתובב בין האורחים עם גזייה ניידת, צוהל ומאושר מכין להם ממטעמיו וזוכה לקריאות עידוד. מבט החוצה נתן לנו דגש על האווירה החורפית המתאימה ששררה בחוץ יחד עם החנויות בעלות השיק הצרפתי, שכאילו אותתו לנו שאנחנו במקום הנכון. אפשר בקלות היה לדמיין את "טרוקדרו" היפה מוארת בלילה, ואת האורחים החשובים נכנסים בזה אחר זה למקום באווירה אורבנית רומנטית ואירופאית. מעין בועה קטנה של שפיות אירופאית בתל-אביב הסואנת וישראל המורכבת.
מאת: גלעד אנגלברג
עסקים בפריז
את מסעדת "טרוקדרו" תמצאו באחד החללים היפים ביותר של רחוב נחלת בנימין בתל-אביב. היא צרפתייה וכשרה ואיכותית ולבעלים שלה ניסיון עשיר במסעדנות שאותו צבר בצרפת. בקיצור – חגיגה פריזאית, שבצהריים גם עולה הרבה פחות
בלב רחוב נחלת בנימין שוכנת לה מסעדת גורמה צרפתית כשרה. שמה "טרוקדרו", והיא נקראת כך על-שם כיכר פריזאית גדולה, יפה ויוקרתית, המשקיפה על מגדל האייפל. את המקום פתח ג'רארד, בעליה של "Le Chateaubriand" – מסעדה ידועה שפועלת כבר 40 שנה בפריז. ישיבה ב"טרוקדרו" מגלה למה המסעדה הפריזאית של ג'רארד נחשבת למוצלחת. המקום מלא בתיירים צרפתיים, שכנראה מכירים את איכויותיו של הבעלים, ומתקבלים על ידיו כמו בני משפחה וחברים טובים.
הגענו ל"טרוקדרו" ביום חול בשעות הצהריים על מנת לבחון את העסקיות המוצעות במקום. קשה היה שלא להתרשם מהעיצוב הנקי והיפה שמעטר את המסעדה. ניכר כי הושקעה מחשבה רבה במראה המקום, ושני החללים המרכיבים את המסעדה בשילוב הבניין שבו היא שוכנת נותנים הרגשה של מסעדה שהועתקה מרחוב קטן וציורי בלבה של "עיר האורות" פריז.

לאחר שהתיישבנו הוגש לנו תפריט מיוחד המוגש בשעות הצהריים. התפריט מורכב ממנות שמופיעות בתפריט הרגיל, לצד מנות שהן מיוחדות לצהריים ומשתנות מידי יום. מעבר לזה יש הבדל מהותי במחיר, שבשעות הצהריים נמוך משמעותית מהערב.

לפתיחת התיאבון הוגש לנו לחם מלווה באיולי (ממיונז ושום), יחד עם זיתים ירוקים אורגינליים. זמן קצר לאחר מכן קיבלנו מרק סלק אדום בוהק, שמוגש בעסקית כמנת פתיחה. המלצר האדיב הסביר לנו שמנת הפתיחה משתנה מידי יום ואנחנו זכינו לטעום ממרק הסלק, שהיה מחמם ונפלא.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על