מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


ראשון להילולים הגיע פילה סלמון ברוטב טריאקי. סלמון הוא סוג של הפרעה נפשית. הצבע הוורדרד, הטעם הייחודי והמרקם הבשרני הופכים אותו אהוב גם למתנזרי הדגים. אלא שהדג שהפך לפופולארי מאוד בארצנו הקטנה לא תמיד מקבל את היחס הראוי לו – פעמים רבות מדי נתקלתי בדיקט יבש עד כדי שיעול, חסר טעם ובעל צבע אנמי. זה מה שקורה שמבשלים אותו כמה שניות יותר מדי. בישול מדויק של הסלמון היא אומנות של ממש. הסלמון של "טוסקה" היה בר-מזל, וזכה למגע אומן שהפך אותו לבעל מעטפת פיצוחית הנשברת קלות, למלא עסיסיות ולעתיר בשרנות גורמתית. איזה תענוג... למרות שהסלמון הוא תייר נורבגי, כלומר אקסקלוסיבי ויקר, הדבר לא בא לידי ביטוי בגודל המנה ב"טוסקה". הנתח היה נדיב מאוד, פונק בערימות של סלט לצידו, ואם כל זה לא מספיק, הרי שיתדות של תפוחי אדמה חרוכים בעשבי תיבול מילאו את צידה השני של הצלחת. לימור ואני חלקנו את המנה והסכמנו פה אחד: נפלא.

במקביל הגיעה צלחת עמוקה וענקית, ובה רביולי במילוי גבינה עדינה משתכשך ברוטב שמנת, פטריות ופרמזן. במבט ראשון כלל לא העלינו על דעתנו שניתן לסיים את המנה הגרנדיוזית הזו שבהחלט הייתה מספיקה, כפי שהיא, אפילו לשני זוגות. אולם לאחר טעימת ריבוע הבצק בעל הרכות האגדית, ולאחר שהלשונות שלנו התרשמו מטעם הפטריות הדומיננטי (הודות לבישול ארוך) ותערובת תבלינים שבתוכה איתרתי אורגנו וזעתר, הצלחנו גם הצלחנו. עוד ריבוע ללימור ועוד אחד שנעלם אצלי בפה, ואחד אחרון, ואחד אחרון חביב והנה צלחת הענק ריקה. ריקה, אבל לא ריקה לגמרי – דקות ארוכות עוד המשכתי ללקק את הרוטב מהצלחת, ולהודות ליעקב גואטה, שף המסעדה, על העונג הקולינארי יוצא הדופן.

לימור ואני סיכמנו ערב של תרבויות, צבעים וטעמים, ערב של הרמוניה ישראלית מפעמת ושל רומנטיקה נינוחה. אנחנו עוד נחזור "לטוסקה", ויש לי הרגשה שבפעם הבאה נמצא שם גם אתכם...
מאת: יאיר אלטמן
שביל החלב
"טוסקה", פנינה קולינארית השוכנת בפארק המדע ברחובות, היא מסעדה ייחודית המושכת קהל רב המגיע על גל השמועה, כדי לחוות את המאכלים המשובחים והנדיבים ואת האווירה המקסימה שהיא מציעה
בלב פארק המדע של רחובות, בין חורשות הפלדה והטכנולוגיה, שוכנת פנינה קולינארית חדשה – "טוסקה" שמה. המוניטין שלה כבר עשה לו כנפיים, אז החלטתי גם אני לבדוק על מה ולמה כל המהומה. הזהירו אותי שהמסעדה בעלת לוק רומנטי, ולא רק לוק אלא שכל ההוויה במקום מלאת רומנטיקה, אז השארתי את עמית (השותף שלי לרוב סעודות השחיתות) בבית ורתמתי לאמתחתי ידידה ותיקה, הלא היא לימור המקסימה.

היה זה ערב יום חמישי סטנדרטי כזה של התחלת סוף השבוע. היציאה מהעיר הגדולה, אחרי זמן לא מבוטל, הזכירה לי את יתרונות הפרברים – אין פקקים ויש חנייה (בשפע וללא תשלום)! הדבר הראשון שבלט לנו לעין ב"טוסקה" הוא העיצוב הייחודי, שמשלב פיוז'ן מודרני עם קלאסיקה מערבית. הדבר בא לידי ביטוי בתקרה דקורטיבית מהממת, שילוב דקים של עץ בלכה כהה עם צבעים בהירים ונעימים, תאורה צבעונית והרבה אור. את התאורה עיצב אלמוג יצחקי, שם דבר בתחום, וההשקעה ניכרת לעין. התוצאה הסופית היא אווירה מוקפדת, רומנטית כפי שהובטח, צעירה וססגונית, משהו בין אולם אירועים ומסעדה אקסקלוסיבית. אבל היה עוד משהו ב"טוסקה", משהו שקשה לכמתו במילים, משהו... משהו שחודר עמוק לנבכי התודעה והופך דווקא את המקום המסוים הזה למיוחד מאוד.

המשהו הזה, גילינו, מצליח לפתות קשת רחבה של קהלים: מצד אחד שלנו סעדה משפחה, לצידנו השני ישבו זוג חברות מרוצות, ומאחורינו בילתה לה בהנאה קבוצת חליפות מחויטות. מבט רחב יותר על המקום העניק תחושה נעימה של יחד, המשלב את הבורגני החרדי לצד הכופר התפרן (הלא הוא עבדכם הנאמן...), את אנשי העיר עם אנשי הכפר, חסידי הגורמה ואוהבי הפשטות. תמהיל ארץ ישראלי במיטבו.
הרבגוניות המבורכת הזו ניכרת גם בתפריט של "טוסקה". בדפים מעוצבים בקפידה תוכלו למצוא מבחר סלטים, מאפים, כריכים, פיצות, ברוסקטות (סוג של מאפה איטלקי), פסטות, לזניות, מוקפצים, דגים ומה לא – רק תגידו.

המומים מהמבחר ביקשנו את עזרתה של המלצרית. וכאן, שלא כהרגלי, אני מוכרח לציין אותה לשבח. מלצריות רבות עברתי בגרגרנותי האינסופית, ואף פעם לא נתקלתי בשירות כזה מושלם. תואם (זה שמה!) הגיעה אלינו בחיוך חם ומכל הלב, דבר שלא פגע כהוא זה במקצועיות שלה ובידיעתה את מנות התפריט העבה בעל-פה. בחדות עין המליצה לי וללימור על מנות שקלעו בול לטעם הקולינארי של שנינו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על