מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


הו הבשר... הזמנו לנו מנה שיש בה הכל – גריל מעורב המשלב אנטריקוט, סינטה, אסאדו עגל ופרגיות במשקל 700 גר' – המיועדת לשני סועדים. קודם כל אני מוכרחה לומר שאם זו מנה לשני סועדים, אז אין לי כל ספק שב"טורוס" מתייחסים בכבוד אל קיבותיהם של האורחים. המנה היתה מכובדת ממש. הבשרים, שניצלו על הגריל, הוגשו לשולחן על גבי מגש מתכת, שהונח על מתקן שהכיל פחמים, והמשיכו לרחוש על גביו. הריח היה מדהים. ש', שמעדיף בשרים פחות שמנים, התחיל עם הסינטה ואני התמסרתי לאנטריקוט. למרות שמעצם הווייתו האנטריקוט הוא בשר מעט שמן יותר, עבורי הוא היה פשוט מושלם. עשוי מידיום, נימוח, עשיר בטעמי טעמים, וכזה שממלא את הפה הלועס במיצים מופלאים. בינתיים ש' התענג על הסינטה (טעמתי משלו וההתענגות היתה מן המוצדקות) ואני המשכתי לכרסם לי את האנטריקוט שלי. אחר-כך התפנינו, הוא אל הפרגיות, הפריכות והמצוינות, ואני אל האסאדו האיכותי, ממש כמו בארגנטינה – נתח שפונדרה (החלק הקדמי התחתון של צלעות הפרה), הכולל עצמות ומתאפיין בצלייה ארוכה ואיטית. עם המיקס גריל שלנו בחרנו צ'יפס פריך ושיפוד ירקות בגריל, ממבחר תוספות שכולל גם: תפו"א אפוי, הום פרייז פיקנטי, אורז אדום או סלט מיני טורוס. היה פשוט נהדר.

בשלב הבא נותר לנו רק להתבונן, שבעים ומדושנים, בתפריט המתוקים הכשרים של "טורוס": פררו – קרם שוקולד עשיר במילוי מוס נוגט ואגוזים, פלאן דולסה דה לצ'ה ועוד ועוד. בחרנו, רק כי אנחנו ממש גרגרנים, את פאי התפוחים, שהמילוי העשיר שלו ובצקו הפריך, ששחה ברוטב פסיפלורה חמצמץ ומאוד יפה לעין, עשו לשנינו שמח בפה. לסיכום אוכל לומר רק שהתפריט החדש, בניצוחו של השף אייל לביא, מטיב עם המסעדה הוותיקה ושאני בהחלט ממליצה לכם לקפוץ ל"טורוס", כדי להתרשם בעצמכם מאחת מארוחות הבשרים הכשרות הטובות ביותר אשר תמצאו במחוזותינו כיום.
מאת: גלי פיאלקוב
טורוס – עם השור בא התיאבון
אם גם אתכם מניעה לעיתים תאוות בשרים אמיתית – לסטייקים, שיפודים ויתר עינוגי גריל, רצוי שתדעו: ב"טורוס" התל-אביבית מלהטטים בהכנת בשר כשר ומשובח על גריל הפחמים הוותיק, שניצב במסעדה עוד מהימים שבהם שכן במקום סניף של רשת מסעדות "אל גאוצ'ו".
שוורים הם אולי צמחוניים, אבל לא כך הוא כשמדובר בבני אנוש ילידי מזל שור, חובבי התענוגות, האוכל ובעלי הנטייה למותניים מעט עבות – ושניים כאלו בדיוק הם אנחנו, ש' ואני. עכשיו דמיינו מה קורה כששני השוורים מגיעים להם ל"טורוס" (לשעבר "אל גאוצ'ו") – מסעדת בשרים כשרה ומשובחת, ברחוב בוגרשוב פינת פינסקר בתל-אביב. בעצם אל תדמיינו – מיד אספר לכם בדיוק איך נראה ונטעם המפגש החם הזה.

לאחר שנים של ניהול מוצלח של מסעדת "אל גאוצ'ו" בתל-אביב, החליט נחום, הבעלים, לחפש כיוונים חדשים ולהיפרד מהרשת. המסעדה שופצה, צבעיה הוחיו והיא נקראת עכשיו "טורוס" (שוורים בספרדית). הניסיון רב השנים והרמה הגבוהה נשמרו. וכמו פעם, ממש גם עכשיו, לאורחים המגיעים אל המקום צפויה חוויה קולינארית שרק קרניבורים אמיתיים יודעים להעריך. מיטב הבשרים נצלים על הגריל ביד אמן, עם אהבה אמיתית והבנה של מקצוענים בהכנתם. ב"טורוס" מקפידים על איכות בלתי מתפשרת של בשר. הדבר מתבטא כבר בבחירתו, דרך חיתוכו, יישונו ושיטת הצלייה הייחודית. כאורחי המסעדה תוכלו אף לבחור את נתח הבשר המתאים לכם, מבין הנתחים המיושנים אשר מסודרים לראווה במקרר שקוף ופתוח. אחר כך יתאפשר לכם לצפות בהכנת הבשר ולרחרח את ניחוח צלייתו על גריל הפחמים, הממוקם ממש בתוך חלל המסעדה. בעיניי אין דבר מתאבן יותר מזה, אפילו לא מנות המתאבנים הפותחות שנחתו על שולחננו, מיד לאחר שסיימנו ללגום את משקה הבית המלבב – סוג של פונץ' קריר העשוי מרום, יין אדום ומיץ תפוזים.

ש' לקח לו כראשונה מנה ארגנטינאית קלאסית: טאפה (כיסון בצק פריך מטוגן בשמן עמוק) במילוי פטריות, שבא לשולחננו בלוויית ירקות טריים חתוכים, וצ’ימיצ’ורי מדהים, עשוי מהרבה פטרוזיליה קצוצה, שום, חומץ ושמן זית – היה לו טעים. אני הלכתי על הכיוון היותר מקסיקני, והזמנתי לי טורטיה ממולאת בפריחולס (שעועית אדומה) ופלפלים צרובים. הגיעו שתי טורטיות טובות, כשלצידן רוטב סלסה פיקנטי ומגרה. המנות הראשונות חוסלו במהירות ושנינו כבר היינו חסרי סבלנות לקראת הבשר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על