מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


התלהבותו של עמית מהקארפצ'ו הסבה את תשומת-ליבי שאני לא הנדהם היחיד. הגרסה המקומית לעלי הפילה הנא מגיעה עם שמן זית, לימון ומעט בלסמי, כמות נדיבה של עלי רוקט מרירים, בזיליקום וקישוטי פרמזן. עלי הבשר נקרעו עם כל נגיעה, והעידו על טריות, ולמרות הבנאליות של המנה, עמית סיכם זאת כקרפאצ'ו הטוב ביותר שיצא לו לזלול איתי (מתוך עשרות מסעדות אחרות בהן בילינו, יש להבהיר).

כקרניבור אמיתי שותפי ביקש את האנטריקוט המקומי ברמת בישול MR מזעזעת. כפי ששמתם-לב, עמית מעדיף את הבשר שלו חי, נושם ואם אפשר עושה "מווו". הנתח המקומי עבר שהות קצרה על הגריל והוגש ברוטב יין אדום מתקתק, לצד תפוח אדמה אפוי. מדובר באומצה איכותית ללא ספק, אך נופלת בכמה דרגות מיצירות האומנות הקודמות.

אני נשארתי נאמן למעמקי הים המקומיים וביקשתי פירות-ים פורטובלו. מנה זו החזירה את הקולינריה של "תיתורה" לרף הגובה שאיתו התחלנו. זהו דואט של שרימפס וקלמארי שמצאו את עצמם במחבת עם תועפות של שמנת וחמאה, ותוגברו בכמות נדיבה של אורז. אך השדרוג של המנה מגיע בפורטובלו שנחתכו באופן גס, בושלו רק מעט ושמרו על טעמם הטבעי ומרקמם החיי.

קינחנו עם דואט בדמות זוג פרוסות עוגת גבינה על עוגיית בראוניס בעיטור פירות יער. זוהי מנה של ניגודים: שכבת גבינה לבנה על גבי פס עבה של בראוניס שחור, מתיקות העוגה לצד חמיצות פירות היער. בסך הכל קינוח חביב שחתם את הסעודה בסיום מנצח.

"תיתורה", כך מסתבר, לא שינתה את עורה עם המעבר ונשארה בית אוכל כפרי, שיודע לשלב יפה בין בסיס צרפתי לטעמים ים-תיכוניים. עמי ותמי חזרו מדושנים, שבעים ומרוצים, ממש כמו באגדות.
מאת: יאיר אלטמן
כמו עמי ותמי
כמו באגדת עמי ותמי, מסעדת "תיתורה" הייחודית מצויה ממש בתוך יער בן-שמן ומציעה לשחזר תאווה קולינארית עתיקה בדמותה הבוגרת – את מיץ הפטל החליפה כוס היין ואת הבונבוניירה אומצה מדממת
כבר למעלה מעשור משמשת מסעדת "תיתורה" אבן שואבת לאוהבי גסטרונומיה מאזור בן שמן-הרי יהודה ומכל הארץ. אחד מהראשונים היה מבקר המסעדות גיל חובב, שגם דאג לרשום את חוויותיו במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות". אחריו הגיעו ביקורות מהללות משלל עיתונים ומגזינים, וב-2002 זכתה המסעדה לככב ברשימת 45 המסעדות הטובות בארץ לפי המגזין הצרפתי "גומיו". תושבי אזור רבים ועולים לרגל מגוש דן ומירושלים ממשיכים להגיע למסעדה לאורך השנים כשהם נהנים משילוב נדיר של סטייל ואיכות תל-אביבית, אינטימיות כפרית ומחירים של אזור השפלה.

בחודש אוקטובר העתיקה מסעדת תיתורה את מקומה הנוסטלגי מאזור התעשייה צומת שילת אל מרכז ליגד שבמודיעין. היה זה תירוץ מצוין עבור עבדכם הנאמן והגרגרן התורן שהתלווה אליו – עמית רוטנברג שמו – לבדוק את המקום לאחר מתיחת פנים ומעבר טרי. מרכז ליגד מרוחק מהעיר כעשר דקות נסיעה, נמצא בצומת דרכים נדיר למדי במרכז הארץ. כאילו מתוך איזה חלום הצמיחו בין שולי יער בן שמן לבין שדות פראיים ועתיקים מרכז מסחרי. ושם, ממש שם, בין עצי היער לשבילי אופניים מעלי אבק, הוצנחה המסעדה הזו, כאילו בשום מקום, ואולי זה כל הקסם. אתם מכירים את חלום הילדות הזה של ללכת באמצע היער, כמו עמי ותמי ולמצוא בית ממתקים משוקולד? כילד אני נשבע ששנים רבות הייתי מוכן להתחלף עם עמי (עד הקטע המיותר של מרק הילדים). תיתורה מכל מקום, היא המשכו של החלום הזה בדמותו הבוגרת, הגשמה של תאווה קולינארית עתיקת יומין הבאה לידי ביטוי בשלל מעדני גורמה שכאילו הוצנחו לאמצע היער. אותו חלום, עם הבדלים קלים בלבד. את מיץ הפטל החליפה כוס היין ואת הבונבוניירה החליפה אומצה מדממת. כשאנו נותנים לחוש הריח להוביל אותנו נכנסנו אליה כילדים מוקסמים, כמעט כמו עמי ותמי, ומצאנו מקום בין שולחנות עץ ומנורות פורצלן אדומות.

התפריט נותן דגש של פירות-ים והרבה מאוד מנות ייחודיות, כשקו צרפתי מחבר ביניהן אך מתוגבר בטעמים ארץ ישראלים כגון זיתים, עגבניות, כוסברה ושמן זית. דוגמא טובה לכך היא ה"שרימפס פסיפלורה", מנה טרופית וייחודית המייצגת את המסעדה כמעט מיום הקמתה, או "סקאלופ גבינה כחולה" – שלישיית קוקי סאן ז'אק צרובות בזליפת רוטב שמנת, גבינת רוקפור ושביבי תפוחי עץ.

אני החלטתי לתת כבוד לפירות הים ושמתי פעמיי על השרימפס היזאקי. על גבי צלחת מוארכת הונחו שישיית שרימפסים טריים ורכים, שהוטבעו ברוטב סמיך של יין לבן, שמנת ואצות היזאקי בשרניות. מילים לא יוכלו לתאר את האושר שבקע מעיני עם הביס הראשון. השרימפסים היו רכים כאילו שחו בים רק דקות ספורות קודם לכן, היין הלבן הורגש אך לא יותר מידי, והאצות נתנו בדיוק את הטוויסט הדרוש על-מנת להפוך את המנה המדהימה הזו גם למיוחדת מאוד. ללא ספק, אחת ממנות הים הטובות שיצא לי לטעום, ואם חשקה נפשכם לטעום שרימפס מעט אחר בלי להסתכן בטעמים מוזרים מידי זה בדיוק המקום.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על