מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


התחבטויותיי באשר לעיקרית הסתיימו כשנחו עיני על מנת הטום-יאם פוטק (69 ₪) - שרימפס, קלמרי וצדפות. כשמדובר בסי-פוד, אני מודה, מייד מתערפלים חושיי ומסתתמות טענותיי. צלחת גדושה נחתה על שולחני ומיד ניגשתי למלאכה, שהיתה נעימה מאין כמוה. כמי שמבין בשרצים, אני חייב לומר שסטנדרט איכות החסילונים שאני דורש בצלחתי בהחלט נעשה גבוה יותר, בעודי מתענג על כל מזלג. חשבתי לעצמי שהרבה מקומות בתאילנד עצמה יכולים ללמוד ממידת הדיוק וההשקעה בבשר של "הבית התאילנדי" - שגרירות המטבח התאילנדי בישראל הרחוקה. גם שאר מרכיבי המנה, שהיו חריפים כראוי, עשו את העבודה ובעודי מתמכר לתאוות הבשרים הימיים יכולתי להבחין בסועדת שמולי, שכמעט שכחתי מקיומה, והנאתה אינה פחותה משלי. יקירתי הזמינה גנג נומאי נאה (48 ₪), שזה תבשיל חלב קוקוס עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות, לוביה, בזיליקום ועלי לימון, מתובל בקארי אדום - מנה מצויינת ששוב חריפותה הופחתה לבקשת הסועדת (הפחדנית במקצת, אם תשאלו אותי).

"הבית התאילנדי", שבאחרונה חגג 8 שנים, הוא ללא ספק מסעדה מצויינת, שמקיימת את כל מה שמבטיחה. המחירים סבירים ביותר ביחס לאיכות הגבוהה והכמות הנדיבה שבצלחת לא תשאיר אף אחד רעב. זכרונות הטיול המיתולוגי במזרח בהחלט עלו לנגד עיני והחוויה הושלמה כשלשמחתי מצאתי בתפריט סינגה ביר – הבירה התאילנדית (פשוטה, זולה אך גורמת גם לאניני טעם להתאהב), שהפכה לסמל המסחרי של הטיול (אפילו יש לי כובע עם הלוגו).

שבעים ומרוצים הלכנו לנו לכיוון הטיילת הקרובה וניסינו להמשיך את אשליית מנהרת הזמן. נכון, החוף קצת יותר מלוכלך והזריחות לא נראות בדיוק כמו ב"פול מון", אבל קו החוף עמוס התיירים ובתי הקפה בכל זאת עשו לנו תחושה של חו"ל. אוי, כמה שבא לי עוד פעם לנסוע. רק נגמור עם המינוס...
מאת: תומר שי
חזרתי הביתה, לתאילנד
הזכרונות מתאילנד קמו לתחייה בצלחתנו. הבשר מושקע, רך וטעים. החריפות בולטת – אבל מותאמת לטעמו של הסועד. האווירה אותנטית ומשובצת במבוק, קש ומחצלות. "הבית התאילנדי", שבאחרונה חגג 8 שנים, הוא ללא ספק מסעדה מצויינת, שמקיימת את כל מה שמבטיחה
דומה כי כי כל ישראלי שני, אם לא יותר, ביקר בשנים האחרונות בתאילנד. בהיותי עצמי נמנה על הסטטיסטיקה הגורפת הזו, אני נתקף לעתים תדירות געגועים לתחושת החופש הטוטאלית באיים המדהימים, לחביבות ולפשטות של בני המקום וכמובן לאוכל העשיר והחריף-חריף של המטבח התאילנדי, שגם אסון הצונאמי לא מחה טעמו מזכרון חושיי.

לפיכך שמתי פעמיי, לצד שותפתי היקרה, אל "הבית התאילנדי", בתקווה לשחזר כמה רגעי קסם אותנטיים וטעימים. עיצוב המקום עוטף אותך עם כניסתך באווירה רגועה ומזמינה. בנאמנות לרוח המקור, העיצוב כאן פשוט, אינטימי ולא מתיימר יתר על המידה. בחלל המסעדה פזורים שלל צמחים, במבוקים, מחצלות ואהילי קש, ואלמנטים נוספים הלקוחים היישר ממדינת האם. אפשר לשבת על הבר הקטן או לפנות שמאלה ולשבת בחלל הפנימי, ליד שולחנות עץ נאים. בחלק הנוסף ישנה מרפסת ובה ריהוט במבוק וסכך עשב מלמעלה, שיוצרים תחושת פשטות נעימה, ממש כמו על חופי קו-פאנגן וקו-טאו.

אל שולחננו הובא תפריט מרשים בגודלו, כמו גם בתוכנו. בעודנו מתלבטים במה לפתוח, פירטה בפנינו מלצרית חביבה את מרכיבי המנות והפנתה את תשומת ליבנו לציון מידת החריפות, שמופיע לצד כל מנה. עניין חשוב, בהתחשב בכך שסקאלת החריפות גדולה היא ורחבה וכי אפילו עבורי, מנה המסומנת בחמישה פלפלים קטנים לידה מהווה אתגר אמיתי. מה שכן, ניתן להוסיף או להוריד במידת החריפות ולהתאימה לטעמו של כל סועד.

מבין שלל המנות בתפריט, שבו אלמנטים בולטים כמו פירות ים, חלב קוקוס, אטריות ביצים, נודלס ואורז, החלטתי לפצוח במנה ראשונה של ים פלאמוק (29 ₪)- סלט קלמארי ברוטב פריק נאם צ'ים (שום, צ'ילי, רוטב דגים ועשבי תיבול) עם פלפל חריף ורצועות בצל. שותפתי בחרה, לפתיחת התיאבון, במרק קוטייאו נאם גאי (16 ₪), המורכב מאטריות אורז, עוף, ירקות ועשבי תיבול. כצפוי, אני ביקשתי להגביר את מידת החריפות במנתי ואילו היושבת ממול ביקשה להפחית... וכך יצאנו שנינו מרוצים. הקלמארי היה רך וספח את טעמם הנפלא של השום והצ'ילי. הכפות שגנבתי מהצלחת שממול גילו כי שותפתי עשתה עסק מצויין בעצמה: המרק היה עשיר והבשר שבתוכו עשוי ומתובל בדיוק במידה שתפתח את התיאבון לקראת המנה העיקרית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על