מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לעיקריות החלטתי לבחור בפילה דניס (84 שקלים), והיא במנה של ירקות ופטריות פורטבלו מוקפצות (59 שקלים). על צלחות גדולות קיבלנו שתינו מנות צבעוניות ומרהיבות ביופיין, שגרמו לנו ללקק את האצבעות. הירקות שלה – זוקיני, פלפלים בכל מיני צבעים, גזר וכמובן פטריות הפורטבלו - הוקפצו בחלב קוקוס, רוטב טריאקי ורוטב סאטה בוטנים, והונחו על מצע של אורז עשיר. ללא ספק שילוב מבטיח של טעמים שבוודאי יהיה ערב לחיך של כל צמחוני. הדג שלי היה יוצא דופן בטעמיו. לא מדובר במנת דגה רגילה, אלא במנה עשירת צבעים וטעמים, שמעצימה את טעמו המענג ממילא של הדניס הטרי: הדניס הגיע בשילוב של זיתי קלמטה סגלגלים, עגבניות, שום, אורגנו ופירה עדין ונימוח. היה כל כך טעים, שהדג הוא לא היחידי שנשאר ללא מילים...

ואז הגיע הקפה. התערובת המיוחדת בה משתמשים בטאצה ד'ורו אכן מעניקה לקפה ארומה עשירה וקטיפתית. ליווינו את האספרסו האיטלקי בצמד מנות. היא בקראמבל תפוחי עץ ואני, שטוענת שקינוח בלי שוקולד זה לא באמת קינוח, הזמנתי פונדנט שוקולד עם קרם וניל ורוטב שוקולד. היא קיבלה מנה מרשימה בגודלה של קראמבל תפוחי עץ עשיר עם מעטה פירורים עדינים, המון קצפת וניל ורוטב שוקולד לבן בכוסית שהגיעה בצד. אני קיבלתי את הקינוח השוקולדי לו חיכיתי – פונדנט פריך ומתוק, עם ליבת שוקולד חמימה ורוטב שוקולדי נהדר. אז נכון, בטאצה ד'ורו מתגאים בהכנת הקפה המושלם. אך גם אוכל משובח יודעים להכין שם. פשוט מושלם!
מאת: לליב גל
הבהלה לזהב
מספיק ביקור אחד בטאצ'ה דורו, ספל הזהב באיטלקית, כדי להבין על מה כל ההמולה סביב המסעדה: חוויה קולינארית מהנה, אווירה טובה וקפה איטלקי משובח מעניקים הרגשה מופלאה
חברה שלי אומרת שיש מקומות שתמיד כיף לחזור אליהם. הרי בינינו, לא חסרים מקומות בילוי באזור נווה-צדק. אבל בטאצה ד'ורו עושים הכול נכון: אווירה מקסימה, שירות קשוב ואוכל מצוין בסטנדרטים גבוהים שמפתיע בכל פעם מחדש. החלטתי לקחת את אותה חברה, שעושה את צעדיה הראשונים בעולם הצמחונות, ולהגיע לארוחת בין-ערביים שתענה על השאלה: האם טאצה ד'ורו תצליח להותיר את חותמה?

המקום מציע שילוב של קפה איטלקי משובח ומטבח מקומי מגוון. טאצה ד'ורו זה באיטלקית "ספל הזהב", והמקום מזוהה כמובן עם קפה איכותי: תערובת אספרסו מובחרת המיובאת היישר מרומא. את הקפה המבטיח החלטנו לשמור לסוף והחלטנו לפתוח ביין - אני באדום והיא בלבן. אחרי התלבטות ארוכה בין מבחר מפתה של יינות הוחלט ברוב קולות על שיראז שמגיע מיקב רקנאטי בשבילי, וקאווה בשבילה (28 שקלים לכוס). אני מעדיפה בדרך-כלל יין ישראלי, וחובבת מקומות שיודעים לפרגן להיצע המשובח שיש לנו כאן. היין שלי ענה על כל הציפיות: הוא היה נועז במידה, אך לא כבד מידי.

בתפריט של טאצה ד'ורו לא צריך לדפדף – איזה כיף! ההיצע של המסעדה רשום על גבי תפריט דו-צדדי, גדול מספיק כדי שאוכל להתלבט אך עם זאת לא אקלקטי מידי כדי לא לגרום לי להתפזר. למנה ראשונה חברתי הצמחונית בחרה במנה קסומה של ארנצ'יני (28 שקלים), ואני בחרתי לפתוח במנה של חציל בלאדי ובברוסקטה סינטה. לצד הראשונות קיבלנו סלסלה של לחם כפרי ופנכת חמאה טרייה.

היא קיבלה מנה של כדורי ריזוטו עם פטריות, מוצרלה, פרמזן ובזיליקום מוגשים על רוטב יוגורט, ונאנחה מהנאה אחרי כל ביס... הכדורים, בצפוי קריספי, היו טעימים לה מאוד, והעדינות של הרוטב התאימה כמו כפפה ליד. אני אהבתי מאוד את החציל בלאדי שלי, שהוגש על רוטב עגבניות וגבינת עיזים עם זיתי קלמאטה. הצעתי לחברתי לנסות את הברוסקטה שלי, שהגיעה עם מלח גס, עלי בייבי ופרוסות סינטה טרייה. אך למרות הפצרותיי, וכמה שלא הבטחתי לה שהברוסקטה פשוט מעולה, היא שמרה אמונים לעקרונותיה הצמחוניים והתמקדה בארנצ'יני.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על